Overige verslagen 3C


Zondag 25 Februari 2024

Den Dungen - DBN’22 5-2 (3-0)

15. Silas Postma (Den Dungen) 1-0, 40. Gijs van Halenbeek (Den Dungen) 2-0, 43. Silas Postma (Den Dungen) 3-0, 48. Bas van Zeelst (DBN'22) 3-1, 65. Kay Huijgens 3-2 (DBN'22), 80. Silas Postma (Den Dungen) 4-2, 86. Bjorn de Kort (Den Dungen) 5-2.


Den Dungen startte zonder vijf sterkhouders tegen DBN’22. ,,Toch hebben we het met deze ploeg goed gedaan. Complimenten daarvoor”, zegt Kevin van Emmerik. ,,Zij werden als eerste gevaarlijk, maar bij rust stonden we met drie goals voor. Na de pauze kwamen zij snel op 3-1 uit de counter. Dan weet je dat het lastig wordt.” In de slotfase herpakte de thuisploeg zich en won alsnog met 5-2.
,,Na rust komen we er goed uit”, vindt Kevin van Zijl van DBN’22. ,,De 3-3 hing eerder in de lucht dan de 4-2, maar die viel toch. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. Ik vind het wel knap dat we veerkracht tonen, daar haal je als trainer wel voldoening uit. Toch mag je nooit met 3-0 op achterstand komen.”

Nulandia - Nooit Gedacht 1-0 (0-0)

63. Tom van de Ven (Nulandia) 1-0.


,,Dat hadden we even nodig”, zegt trotse Nulandia-trainer Giovanni Henskens na de gewonnen derby. ,,Na een lange ongeslagen serie verloren we twee keer. Dit was het moment om het de goede kant uit te duwen. Complimenten aan het team en de staf. We zijn op karakter overeind gebleven. Ik ben erg blij dat ik hier trainer ben, met alle faciliteiten die we hier in Nuland hebben. En dat op dit niveau. Dat is prijzenswaardig.”
,,Deze was voor ons cruciaal”, zegt Henry van der Linden van Nooit Gedacht. ,,Zeker gezien de fase waar wij in zitten. Tot de 1-0 was er niks aan de hand. We geven dat doelpunt weg, daar was ik wel een beetje boos over. Volgende week moeten we ons herpakken tegen Real Lunet. Daar hebben we ook écht wat goed te maken, want de vorige keer hebben we van hen verloren.”

Nulandia ontving in eigen huis het geplaagde Nooit Gedacht. Van een typische zespuntenwedstrijd was er in deze derby sprake. Een verschil van vijf punten zat er tussen de nummer vijf en twaalf. Nooit Gedacht schoot uit de startblokken. Tim Bissels had de 0-1 op zijn schoen binnen één minuut, maar kon de afgepakte bal na een fout van Nulandia niet voldoende controleren. Nulandia en Nooit Gedacht hielden elkaar daarna in balans. Trainer Giovanni Henskens van Nulandia vond dat zijn ploeg de bovenliggende partij was in de eerste helft. “We waren behoorlijk aan de bal en brachten verzorgd positiespel op de mat.” Nooit Gedacht schakelde om naar een 4-4-2 formatie om de overhand op het middenveld te krijgen. Zo kantelde de wedstrijd meer naar dat van Nooit Gedacht, de ploeg uit Geffen wist daarbij geen noemenswaardige kansen uit te spelen. Trainer Henry van der Linden schrok zich in de 66e minuut een ongeluk. “We creërenweer een goal voor de tegenstander en spelen hem zo in de voeten. Een diepe bal valt daarna binnen. Als je zelf lastig scoort, moet je in ieder geval de tegenstander niet aan goals helpen.” Tom van de Ven maakte de 1-0 voor Nulandia. Nooit Gedacht ging het derde systeem van de dag spelen met 3-4-3 maar werd niet uit de opbouw gevaarlijk. Uit opportunistische vlagen van corners en ingooien kwamen wat kansjes. Van der Linden: “Dan moet de bal een keer goed vallen maar die pech hebben we op dit moment ook. Voor volgende week geldt een nieuwe ronde met nieuwe kansen.” Nulandia krijgt wat meer lucht door deze overwinning en stijgt naar de derde plek. Trainer Henskens vond het hoog tijd om de loftrompet uit de kast te halen voor het harde werk van zijn selectie, staf en de club. Henskens: “Mijn complimenten aan de drive van de jongens om volle bak te gaan voor de drie punten. De technische staf om me heen en de randzaken zijn goed geregeld bij Nulandia. Als ik zie hoe het collectief voor elkaar door het vuur gaat, dan verdienen die de credits. Daar prijs ik me als trainer erg gelukkig mee.” Nooit Gedacht speelt volgende week een must-win tegen de nummer voorlaatst Real Lunet.

Real Lunet - DSC 1-7 (0-3)

09. Tim Coset 0-1 (DSC), 30. Wessel Theuwis (DSC) 0-2, 33. Roy van Beurden (DSC) 0-3, 55. Dennis van der Luyt (Real Lunet) 1-3, 72. Roy van Beurden (DSC) 1-4, 79. Gerd-Jan Hooijmans (DSC) 1-5, 85. Brent van Herwijnen (DSC) 1-6, 88. Roy van Beurden (DSC) 1-7.


,,Het klinkt misschien raar, maar ik vond ons in de eerste helft niet eens zo goed”, zegt de immer kritische Robin Verheijden van DSC. ,,Het had bij rust ook 0-6 kunnen staan. Na rust scoren zij de 1-3. Daarna hing de 2-3 meer in de lucht. Ik ben blij dat we uit het niets de 1-4 maakten en het duel daarna uitspeelden. Grappig trouwens, Roy van Beurden scoorde vandaag zijn eerste hattrick in competitieverband. Leuk voor onze aanvoerder.”
,,Als je elke keer zo verliest, hoor je niet in deze klasse thuis. Dat is de waarheid. Ik loop daar niet voor weg”, oordeelt Hanky Laetemia van Real Lunet scherp. ,,De kopjes hingen al na de 0-3. We wilden de 2-3 snel maken na rust, maar dat wilde niet lukken. Het is bij ons altijd maar één helft goed, maar nu was ook de tweede helft niet goed genoeg.

Helvoirt - EVVC 3-4 (2-1)

08. Guus van der Rijt (EVVC) 0-1, 10. Rico de Laat (Helvoirt) 1-1, 24. Rico de Laat (Helvoirt) 2-1, 64. Gerwin van den Boom (EVVC) 2-2, 72. Rico de Laat (Helvoirt) 3-2, 90. Rob van Dijk (EVVC) 3-3, 90+2. Gerwin van den Boom (EVVC) 3-4.


,,We zijn al jaren aan elkaar gewaagd”, vertelt Harm van Hal van Helvoirt. ,,Dat was nu niet anders. Rico de Laat was erg belangrijk voor ons, maar het bleek niet voldoende voor de winst. In blessuretijd viel het doek pas. Het was ongelofelijk stil in onze kleedkamer. Dit is een zure nederlaag, maar ons valt niets te verwijten. Iedereen heeft alles gegeven.”
,,We scoorden in de dying seconds nog het winnende doelpunt. De vreugde was dus aanwezig”, vertelt Ramon van Rixtel van EVVC. ,,Voor mijn gevoel was deze overwinning verdiend. Over de hele wedstrijd hebben we de beste kansen gehad. Het had nog 4-4 kunnen worden, maar we kwamen goed weg. Toen er werd afgefloten, waren we als een kind zo blij.”

EVVC beleefde een verhitte pot in Helvoirt. Guus van den Rijt maakte zijn basisdebuut als overgekomen speler van het tweede elftal. Hij deed dat verdienstelijk en scoorde de 0-1 in de zesde minuut. Helvoirt liet niet lang op zich wachten en scoorde de 1-1 twee minuten later en de 2-1 in de twintigste minuut. EVVC mistte vervolgens een aantal kansen voor rust. Jordy Spooren en Rob van Dijk vielen na de thee in. Zo wist EVVC de match in zijn voordeel te kantelen. Gerwin van den Boom maakte de gelijkmaker in de 65e minuut via het hoofd uit een voorzet van Jorg van Schaijk. “Ik blijf als trainer genieten van de drive van onze aanvoerder. Hij heeft week in en week uit maar één stand en neemt de jeugd bij de hand. Zij leren nog iedere training en wedstrijd van hem”, gaf trainer Ramon van Rixtel toe. Helvoirt nam in de 73e minuut opnieuw de voorsprong met de 3-2. EVVC stapte over naar plan-B en ging vabanc spelen. Rob van Dijk scoorde de 3-3 in de 89e minuut uit een rebound op een schot van Van den Rijt. De Vinkelse groenwitten bleven maar gaan. De aanvoerder en voorbeeldspeler Van den Boom liet in de 94e minuut zien waarom hij nog steeds de sterspeler is van EVVC. Met de 3-4 in handen redde keeper Joey van den Groes in de slotseconden de voorsprong. EVVC kraait dus victorie na een spektakelstuk. “Onze selectie is breder geworden. Jongens die voorheen in ons tweede elftal speelden hebben zich zo goed ontwikkeld dat zij zich tot de besten van Vinkel mogen noemen. Ook de medische staf heeft goed werk geleverd waardoor er jongens zijn teruggekomen van blessures. Ik vond het een verdiende overwinning omdat wij over de gehele wedstrijd de betere kansen hadden. Wij mogen in onze handjes wrijven dat we hem toch nog over de streep trekken. Volgende week spelen we tegen de koploper Nieuwkuijk. Daar kijken wij naar uit”, zegt trainer Van Rixtel.

Margriet - Haarsteeg 3-0 (2-0)

14. Nick van Oirschot (Margriet) 1-0, 45. Jeffrey van Vlijmen (Margriet) 2-0, 84. Agonis Hoti (Margriet)


,,Voor rust was de voorsprong echt dik verdiend, maar na rust kregen we het lastiger”, vertelt Maarten van Vugt van Margriet. ,,Het was een aantal keer echt penibel voor het doel. Onze keeper pakte een paar fantastische ballen. Ik ben een super tevreden trainer. We speelden met veel jonkies uit de Onder 17 en Zaterdag 1. Ze hebben dat goed gedaan.”
Haarsteeg speelde voor de rust ver onder zijn niveau, en dat kostte meer dan terecht twee doelpunten. ,,Erna hebben we het veel beter gedaan”, vond trainer Jelle Hakkert. ,,Kansen genoeg gekregen om de spanning weer terug te brengen.” Eenmaal werd er gescoord, vond Miska Hol. Volgens hem was de bal een meter over de lijn. De arbiter zag het anders, hij bleef mekkeren en kon na een tweede gele prent gaan douchen.

Margriet behaalde een broodnodige overwinning tegen Haarsteeg. In het thuisduel was het wachten op een doelpunt. Nick van Oirschot maakte de 1-0. Jeffrey van Vlijmen tekende voor de 2-0 in de 44e minuut op aangeven van de 16-jarige Luuk Jansen. Haarsteeg drong in de tweede helft aan. Keeper Jurre van den Akker verrichte een aantal noodzakelijke reddingen om de zege niet in gevaar te laten komen. De definitieve beslissing viel in de 86e minuut toen er een overtreding werd begaan op de ingevallen 16-jarige Loek Damen. Een penalty werd benut door de teruggekeerde Agoe Hoti. Trainer Maarten van Vugt vond de eerste helft beter dan de tweede. “We speelden in de eerste helft goed voetbal. Haarsteeg was in de tweede helft dreigender. In de uitvallen hadden we wel kansen op een 3-0. Uiteindelijk pakken we een verdiende en hoognodige winst.

Nieuwkuijk – RKDVC 2-2 (1-1)

01. Pim van Hulten 0-1 (RKDVC) 27. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 1-1 60.Brent de Wijs 2-1 (Nieuwkuijk) 76. Miquel de Wijs (e.d.) 2-2.


Na het laatste fluitsignaal ging Brent de Wijs, topschutter in de derde klasse C, nog in discussie met scheidsrechter Luc Schoenmakers. De teneur van zijn verhaal: zijn broer Miquel kopte de bal niet in eigen doel, want de bal was de doellijn niet gepasseerd. Sven Janssen had dat voorkomen. Schoenmakers had het dus anders gezien, en dat frustreerde De Wijs. Want zelf twee keer gescoord en met drie punten op zak zou de koploper heel goede zaken doen, RKDVC passeren in de strijd om de tweede periode.
Brent had gelijk, zei Roy de Vaan, die acht jaar geleden RKDVC verruilde voor Niewkuijk. “Ik stond er vlakbij, de bal was echt niet over de lijn geweest.”

Was die bal wel of niet de doellijn gepasseerd? Dat was na afloop van de derby tussen Nieuwkuijk en RKDVC de grote vraag. Volgens arbiter Luc Schoenmakers wel, volgens Roy de Vaan zeker niet. ,,Het scheelt ons wel twee punten.”
Brent de Wijs is topscorer in de derde klasse C. De spits van Nieuwkuijk had er tot gistermiddag al veertien in het mandje liggen. Tegenstanders pijn doen, dat is zijn recept. Ook tegen RKDVC stilde hij zijn honger naar doelpunten. Twee voorzetten van Milan van Esch, eenmaal met de voet en een kopbal zetten de koploper op weg naar een zege.
Ook zijn broer Miquel scoorde nog een keer, althans volgens de degelijk leidende scheidsrechter Schoenmakers. In de 76ste minuut ging de aanvaller na een hoekschop in eigen strafschopgebied een luchtduel aan, raakte de bal verkeerd. Maar op de doellijn stond Sven Janssen. Die kopte de bal weg, dacht daarmee de gelijkmaker te voorkomen. De arbiter zag het anders, wees naar het midden. ,,Die bal was niet over de doellijn gegaan”, zegt Roy de Vaan. ,,Sven stond er zeker een halve meter vóór.”
Twee heel dure punten gingen daarmee teloor. En dat kwam aan bij Kuijk. De koploper had graag een tik uitgedeeld om mogelijke titelaspiraties van de Drunenaren tijdelijk te parkeren. Bovendien: bij een zege had de thuisclub in de strijd om de tweede periode koploper RKDVC gepasseerd. Voor De Vaan (29) telde nog wat: hij heeft in de jeugd en een paar seizoenen in het eerste van RKDVC gespeeld. Dan is het altijd lekker om je oude liefde pijn te doen.

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport