Overige verslagen 3C


Zondag 26 Mei 2024

Haarsteeg - DBN’22 9-1 (4-0)

13. Dave Treuren (Haarsteeg) 1-0, 31. Koen Sleutjes (Haarsteeg) 2-0, 38. Dave Treuren (Haarsteeg) 3-0, 39. Teun Stoutjesdijk (Haarsteeg) 4-0, 47. Dave Treuren (Haarsteeg) 5-0, 54. Dave Treuren (Haarsteeg) 6-0, 57. Teun Stoutjesdijk (Haarsteeg) 7-0, 67. Miska Hol (Haarsteeg) 8-0, 86. Bas van Zeelst (DBN'22) 8-1, 87. Gijs Kool (Haarsteeg) 9-1.


Voor Haarsteeg werd het uiteindelijk een geweldige en tevens gedenkwaardige middag. Er werd met zeer ruime cijfers gewonnen van de al gedegradeerde hekkensluiter DBN’22, terwijl concurrent Margriet op eigen veld met 0-2 verloor van Nooit Gedacht. Daardoor eindigt Haarsteeg de reguliere competitie als tweede, werd zeer overtuigend de derde periode gepakt en volgt er nog een mooi toetje in de vorm van de nacompetitie. De eerste tegenstander daarin is aankomende zondag hoogstwaarschijnlijk derdeklasser Trinitas Oisterwijk.
Dat Haarsteeg een relatief eenvoudige middag tegemoet ging, was al snel te zien. Vrijwel iedere lange pass was gevaarlijk. De achterhoede van DBN had continue geen antwoord op de snelle uitbraken van de thuisploeg, die over de vleugels gingen. Nadat Koen Sleutjes, Miska Hol en Teun Stoutjesdijk al dotten van kansen lieten liggen, maakte Dave Treuren na een kwartier de eerste treffer. Na direct rood voor Steven van Schijndel (DBN’22) kon Haarsteeg frank en vrij blijven voetballen en stond er via Koen Sleutjes, Teun Stoutjesdijk en andermaal Dave Treuren halverwege al een 4-0 tussenstand op het bord.
Meteen na rust maakte Dave Treuren z’n derde én vierde van de middag, waarna er een vroege publiekswissel volgde voor de linksbuiten. Vervolgens maakten Teun Stoutjesdijk, Miska Hol en Gijs Kool het negental Haarsteeg-goals vol. ,,Dit gaan we heel goed vieren vandaag”, verzekerde Dave Treuren na afloop.

Margriet – Nooit Gedacht 0-2 (0-1)

44. Wouter Bijveld (Nooit Gedacht) 0-1, 60. Tim Dissels (Nooit Gedacht) 0-2.


,,Winst alleen was niet genoeg. Dat wisten we van tevoren”, vertelt Maarten van Vugt van Margriet. ,,We zijn er vol voor gegaan, maar het geloof ebde langzaam weg.”
,,Een hele mooie overwinning, het is voor Nooit Gedacht lang geleden dat we bij Margriet wonnen”, vertelt Henry van der Linden. ,,Na de rode kaart wisten we dat de buit binnen was. Ik heb Diego van den Berg van de Onder 19 laten debuteren, dat is ook fijn. En we hebben een weekje rust richting de nacompetitie. Ik heb er vertrouwen in!”

Margriet speelde vorige week de cruciale uitwedstrijd tegen DSC gelijk met 1-1. De koppositie in de derde periode en de tweede plek is Margriet nu kwijt aan Haarsteeg. Margriet en Haarsteeg hebben na acht wedstrijden in de derde periode allebei achttien punten. Haarsteeg heeft een beter doelsaldo (+12) dan Margriet (+11). Margriet speelde thuis tegen Nooit Gedacht. Nooit Gedacht staat momenteel elfde na een zege tegen Den Dungen. De elfde plek geeft als voordeel voor de nacompetitie dat Nooit Gedacht in plaats van drie slechts twee wedstrijden in de nacompetitie moet winnen. Margriet begon beter aan de wedstrijd en kreeg kansen op de openingstreffer. Nooit Gedacht kreeg alleen de grootste mogelijkheid vanaf de stip na een handsbal. Perry van Herpen mistte die uitgelezen kans in de zestiende minuut. Daan van Griensven mistte ook een honderd procent kans voor Nooit Gedacht. Vlak voor rust sloeg Nooit Gedacht toe. Perry van Herpen gaf de assist op Wouter Bijveld in de 44e minuut. “Dan ga je lekker rusten”, reageerde trainer Henry van der Linden van Nooit Gedacht. Margriet nam meer risico’s maar de Geffense tegenstander verdedigde met succes de voorsprong. Joey Schuurmans speelde zijn laatste wedstrijd voor Margriet. Hij mistte de grootste kans op de 1-1. In de 65e minuut werd de voorsprong vergroot naar 0-2. Tim Bissels wordt bediend door Thijn Vos en schiet de bal in het net. Margriet eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart. Margriet eindigt het seizoen als derde en kan vanwege periode titels van EVVC, RKDVC en Haarsteeg de nacompetitie op haar buik schrijven. Margriet-trainer Maarten van Vugt vindt dat zijn ploeg het niet nu heeft laten liggen dit seizoen. “Vóór de winterstop hebben we veel puntverlies geleden. Tot vandaag hadden we een reeks van dertien ongeslagen wedstrijden. We hebben er alles aan gedaan en hadden met deze ploeg nacompetitie kunnen halen.” Nooit Gedacht gaat met een beter gevoel de nacompetitie in. Van der Linden: “In de eerste helft waren we wat onrustig aan de bal. In de tweede helft krijgen we grote kansen. Dan moeten wij het eerder afmaken maar de keeper van Margriet redde een paar keer goed. Vandaag hebben we ook Onder-19 speler Diego van den Berg zijn debuut laten maken in het eerste van uit de O19. Nu krijgen we een weekje rust en dan nog twee keer winnen. Dan kan ik met heel goed gevoel afscheid nemen van deze fantastische club.”

Den Dungen – SCG’18 0-2 (0-0)

65. Axel van Litsenburg (SCG’18) 0-1, 80. Stan van Rooij (SCG’18) 0-2.


John Meijs van SCG’18 blikt tevreden terug op een seizoen waarin de Gestelnaren op plek 5 eindigden: “Het was een redelijk goede wedstrijd met een mooi resultaat. We blijven op een veilige plek. Dit seizoen ging met ups en downs. Het kan altijd beter. Ik kijk er naar uit volgend seizoen verder te bouwen bij deze club.”

Real Lunet – RKDVC 2-2 (0-2)

15. Colin Smits (RKDVC) 0-1, 44. Giel Brands (RKDVC) 0-2, 65. Enes Sonay (Real Lunet) 1-2, 80. Enes Sonay (Real Lunet) 2-2.


,,In de rust heb ik de jongens gezegd: “Als we dit seizoen goed willen afsluiten, moeten jullie dat doen””, vertelt Hanky Laetemia van Real Lunet. ,,Dat pakten ze na rust goed op. Het was een rampzalig seizoen met een mooi einde.”

Helvoirt – Nieuwkuijk 2-1 (0-1)

40. John van Dommelen (Nieuwkuijk) 0-1, 53. Menno van Hattem (Helvoirt) 1-1, 80. Rico de Laat (Helvoirt) 2-1.


,,Het is net niet gelukt om onze houdini-act te voltooien”, vertelt Harm van Hal van Helvoirt. ,,We gaan toch met een goed gevoel richting de nacompetitie. We hebben de laatste vijf duels gewonnen. Wat ook mooi was: Rico de Laat en Menno van Hattem scoorden in hun laatste competitieduel voor Helvoirt. Zij zijn onderdeel van dé succesgeneratie van de club. Hopelijk kunnen ze in de play-offs nog belangrijk zijn.”
,,Je merkt dat de druk er vanaf is en je speelt tegen ploegen die nog ergens om spelen”, vertelt Ronny Everaerts van Nieuwkuijk. ,,We hebben de kantjes er niet vanaf gelopen. We kwamen gewoon niet in ons spel na rust. Het zat er niet in.”

Nulandia - EVVC 1-0 (1-0)

24. Thomas de Laat (Nulandia) 1-0.


,,We begonnen erg goed, maar daarna werd het slordig van onze kant”, vertelt Ramon van Rixtel van EVVC. ,,Nulandia heeft verdiend gewonnen”, besluit de oefenmeester van Vinkel. Zijn ploeg eindigde dit seizoen op de zesde plaats. Door een periodekampioenschap speelt de ploeg van Van Rixtel donderdag in play-offs om promotie.

Nulandia moest een resultaat pakken thuis tegen EVVC. Helvoirt was namelijk tot één punt genaderd. De nacompetitie dreigde dus. Vinkel begon beter aan de match. Nulandia pakte het na het eerste kwartier op en kreeg een grote kans. Uit een standaardsituatie opende Thomas de Laat de score voor Nulandia in de dertigste minuut. Met hand en tand verdedigde Nulandia de voorsprong. In de tweede helft sloop de vermoeidheid in de benen en werd het penibel. Helvoirt won van Nieuwkuijk. Nulandia zorgde er met de zege zelf voor dat het lijfsbehoud in 3C is verzekerd. Trainer Giovanni Henskens is opgelucht. “Eind goed, al goed. Ik geef een dik compliment aan onze groep dat we ons hebben gehandhaafd. We liepen op het tandvlees, creëerden weinig en gaven ook weinig weg. We hebben geen derby verloren dit jaar.” Voor EVVC wacht nu de nacompetitie tegen VV Gestel. Trainer Ramon van Rixtel was tevreden over het begin. “Daarna waren werden we slordig en heeft Nulandia verdiend gewonnen. We hebben jongens kunnen sparen voor donderdag.” Terug naar Nulandia, het seizoen zit erop. Henskens: “Door blessures werd de selectie in de tweede seizoenshelft dunner. Het scorend vermogen liep daardoor naar achter. We hebben het publiek niet verwend met veel doelpunten. Desalniettemin hebben we het maximale eruit gehaald en spelen we voor het derde seizoen in de derde klasse. We hebben het geflikt!”

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport