Van Boxel is held van Alem
Brabants Dagblad
Maandag 8 September 2003


Door Michiel Sampon


Na veel oefenen mogen de voetballers nu weer echt om de punten strijden. In de derby RKVSC - Alem ging het ook een beetje om de eer. Daardoor ging het er niet altijd even zachtzinning aan toe.RKVSC en Alem speelden op het scherpst van de snede. De verzorgers draaiden overuren.
Foto: Ad van Hasselt

De supporters van beide teams hebben er naar gesnakt: het begin van de nieuwe competitie. Elke gebeurtenis op het veld wordt van fanatiek commentaar voorzien. "Kom op, een beetje overtuiging!"
"Gooi het tempo nou eens omhoog!"
"Terugzakken!"
De spelers van Velddriel en Alem laten het gelaten over zich heen komen. Ze hebben het, zeker in de eerste helft druk genoeg met het zoeken naar de juiste vorm. De eerste helft van de derby is niet hoogstaand. De 0-0 bij rust geeft de krachtsverhouding goed weer. "Het is te lief", verzucht een supporter van Velddriel in de kantine. Dat verwijt is blijkbaar doorgedrongen tot de spelers, want in de tweede helft is het allesbehalve lief.
Beide teams spelen op het scherp van de snede en de verzorgers draaien overuren. Wilbert van Boxtel raakt zelfs zo geblesseerd dat hij van het veld getild moet worden.

Openingstreffer
Uit een spelhervatting scoort Alem de openingstreffer. Trainer Jos van der Els glimt terwijl doelpuntenmaker Gert-Jan van Boxel de eerste Alemse treffer viert. Als hij later, na een blunder van de Velddrielse keeper Verheul, ook de 0-2 scoort, is hij helemaal de held. Van Boxel komt dit seizoen van het tweede team van Rossum. "In de voorbereiding heb ik alleen maar assists gegeven en niet gescoord."
Trainer Ad Schippers van RKVSC: "Als je achter staat dan wordt het krabben en bijten, figuurlijk dan." Het werkt wel. In de slotfase scoort Leo Verhoeven de aansluitingstreffer. Het is niet genoeg. Na afloop zitten de spelers van Velddriel een beetje treurig buiten de kleedkamer. Schippers verwacht niet dat zijn team dit seizoen mee gaat doen voor de prijzen. "Ik hoop dat we in de middenmoot eindigen."
Trainer Jos van der Els van Alem is een stuk optimistischer over de kansen van zijn spelers. "We zijn ten opzichte van vorig jaar gegroeid, ik verwacht dat we meedoen om de bovenste plaatsen."

RKVSC: Verheul, H. van de Bighelaar, Schreuders, J. Hooijmans (Van Herwijnen, Van de Westerik), De Bruijn, Hendriks, Van Namen, Mouthaan, Van de Laar, Verhoeven.

Alem: T. van Geffen, H. Brekelmans, R, van Eeuwijk, N. van Lent (H. Hanegraaf), R. Hofman, R. van Boxtel, W. van Boxtel (G. van der Burg), S. Schreuders, A. Steenbekkers, G. van Boxtel, F. Hamilton.Kijk hier naar meer reizen in de tijd


© Archief Mien van Boxtel