Alem wil blijvertje worden in vierde klasse


Alem is terug in de vierde klasse. Aanvoerder Chris van Eldik (29) verwacht dat zijn ploeg nu een blijvertje is. “Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we er niet uit gaan. Als we ons niveau weer weten te halen en geen blessures krijgen, moeten we minimaal middenmoot kunnen spelen”, is Van Eldik, die eerder in zijn carričre ook uitkwam voor DSC en Schijndel, zeker van zijn zaak.


Chris van Eldik

Alem heeft een team met potentie. “Klopt. Er zit in onze zeer jonge groep nog veel in”, onderschrijft Alem’s laatste man.
Alem lijkt dan ook toekomstbestendig. “Natuurlijk blijft wel de vraag of alle spelers op d’n duur blijven. Er zitten in de regio genoeg clubs met geld.”

Rust en duidelijkheid
Chris van Eldik, die zelf woonachtig is in Kerkdriel (“Ik ben, geloof ik, de eerste niet-Alemse aanvoerder...”), prijst zich gelukkig met trainer Piet Saaman. “Ik denk dat Piet voor ons de perfecte trainer is. Hij brengt een stukje rust en duidelijkheid. Hij geeft ook de jonge jongens vertrouwen. Houdt ook van discipline. Tilt het positiespel naar een hoger plan en zorgt ook voor meer conditie. We zijn met hem sprongen vooruit gegaan. Ik reken er op dat vooral de jonge jongens zich onder Piet door kunnen ontwikkelen.”

Dit nieuwe seizoen wordt natuurlijk ook weer op het scorend vermogen van spits Davy Baars gerekend. 21 Keer trof hij afgelopen seizoen doel. “Als hij weer net zo presteert, dan is 'ie weer van onschatbare waarde. Hij brengt ook veel routine mee”, prijst Van Eldik zijn frontsoldaat.


Bron:    regio-voetbal.nl