Bart van Lent verwacht kopie van vorig seizoen
Voor Alem was het vorige voetbalseizoen er eentje van 'lekker genieten'. Het opstapje naar de vierde klasse viel in de smaak. "Het was leuk eens andere tegenstanders te treffen op andere accommodaties", stelt Bart van Lent, de 25-jarige middenvelder.


Bart van Lent
In Alem zijn ze in hun sas met dat ze vierdeklasser zijn. "We zijn maar een klein dorpje en een kleine club, dus we mogen daar best trots op zijn", zegt Van Lent. "De vierde klasse is voor ons wel het hoogst haalbare."

Sprokkelen
Alem moest vorig seizoen flink gas geven om niet te degraderen. "Het was best lastig om puntjes bij elkaar te sprokkelen. Gelukkig wisten we op het nippertje boven de streep te blijven."
Van Lent denkt dat het nieuwe seizoen een soort kopie wordt. "We zullen weer met zes of zeven ploegen tegen degradatie strijden. Ik verwacht dat het ons weer gaat lukken om er in te blijven. We zijn absoluut niet kansloos."

Bij Alem zullen ze het wel zonder Koen van Kessel moeten doen. Hij is vertrokken naar DSC. Daar tegenover staat de komst van Hidde Kollenburg (ván DSC) en de rentree van de langdurig geblesseerden Jochem van Mil en Jaap van Boxtel. "Onze selectie is gelukkig wel iets breder geworden", vindt Van Lent.

Voor de toekomst is hij niet bang. "Er komt een aantal talentvolle jeugdspelers aan." Met trainer Patrick Theuwis kan de reserve-aanvoerder het goed vinden. "We kunnen lekker onder hem trainen, hij is een no-nonsense trainer."Bron: Het Kontakt