Oude tijden herleven bij Alem


In het seizoen 1996/1997 speelde Alem voor het laatst in de vierde klasse. Oude tijden herleven binnenkort op sportpark De Oude Maas.

Na jaren van afwezigheid maken de oranjehemden komend seizoen weer hun opwachting in de vierde klasse. Trainer Patrick Theuwis die aan zijn vierde Alem-seizoen begint en zelf als trainer eerder Valkenswaard van de vierde naar de derde klasse bracht, heeft er zin in.

Alem trainer
Patrick Theuwis

Hij zag zijn team nagenoeg ongewijzigd blijven. Alleen Roy Mulder en Tony van de Berg zitten er niet meer bij.

Van buitenaf kwam er niemand bij. “In Alem moeten ‘Alemsen’ spelen. Geen spelers van buitenaf dus. We pakken ze dan maar uit onze eigen jeugd. Spelers van buitenaf gaan toch na een paar jaar weer weg”, is Theuwis stellig.

Knieblessures
Het begin zal moeilijk zijn, denkt Theuwis. “We hebben drie spelers met knieproblemen: Jaap van Boxtel, Jochem van Mil en Jorg Reuvers. Die zullen we missen en eigenlijk kunnen we dat niet hebben. Daar is de selectie te dun voor.”

Patrick Theuwis weet nog niet goed wat hij van het niveau mag verwachten. “Je moet eerst tegen alle tegenstanders een keer gespeeld hebben. Het zal niet makkelijk worden. Als we alles heel kunnen houden, kunnen we een redelijk elftal op de been brengen.”

Aantrekkelijk voetbal
Alem zal misschien in het nieuwe seizoen de speelstijl aanpassen. “Maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik heb in ieder geval een hekel aan ‘goaltjes verdedigen’. Ik houd van positief en aantrekkelijk voetbal. Daar komen de mensen immers voor. Niet allemaal lange ballen.”

Het zou prachtig zijn geweest als Alem topschutter Kevin Broekmeulen nog in haar midden had gehad. Maar Broekmeulen bleef en speelt nog steeds bij Nivo Sparta.
“Niek van Lent, Jochem van Mil, Davy Baars en Gijs Sars kunnen ook afdrukken, om er een paar te noemen. Daar zullen we het mee moeten doen”, stelt Theuwis.

Alem opent in de nieuwe omgeving uit tegen HHC’09.


Bron: Regiovoetbal.nl