Alem gaat weer voor de top-3
(www.regio-voetbal.nl)

Alem-aanvoerder Niek van Lent Alem klopte afgelopen seizoen aan de poort van de vierde klasse. De ploeg van trainer Patrick Theuwis deed lang mee voor de titel. Uiteindelijk bleek RKTVC te machtig. In de nacompetitie was bij Alem vervolgens de kaars uit.

Niek van Lent (33), één van de dragende spelers, hoopt het opstapje in het nieuwe seizoen alsnog te kunnen maken. “De eerste drie gaan over. Proberen er bij te zijn. We zijn de laatste twee seizoenen tweede en derde geëindigd, dus zijn we het aan onze stand verplicht”, lacht de aanvallende middenvelder. “Het zal wel spannend worden. De clubs zitten dicht bij elkaar.”

Goalgetter
Alem heeft met het vertrek van goalgetter Kevin Broekmeulen (39 goals) en keeper Tom van Geffen veel ingeleverd. “We leveren met het vertrek van Kevin veel doelpunten in. We zullen nu meer als ploeg moeten gaan fungeren. Je vervangt zomaar niet iemand die er bijna veertig in legt”, beaamt Van Lent. Van Lent denkt met Davey Baars wel een adequate vervanger voor Broekmeulen te hebben en in Joost Stoof een goede vervanger voor keeper Van Geffen.

De competitie in 5F lijkt dus interessant te worden. Alem treft de buren RKVSC, Rossum, Hurwenen en Hedel. Van Lent: “Hier droomden we vooraf van. Hartstikke leuk. We spelen allemaal tegen jongens uit de regio. Hedel is voor ons een onbekende. Qua ligging wel een derby, maar bij ons speelt toch meer het derbygevoel in de confrontaties met Rossum, RKVSC en Hurwenen.“

Bron: regio-voetbal.nl