Alem wordt in de nacompetitie geholpen door ervaren en al gestopte rot

Alem wordt in de nacompetitie geholpen door ervaren en al gestopte rot: ‘Ze konden niemand anders vinden’

Kevin Broekmeulen
Eigenlijk was hij gestopt bij Alem. Kevin Broekmeulen vond het na vorig seizoen mooi geweest, wilde ook graag weer eens wat anders doen op een aantal zondagen. Maar de lokroep van de trainer van Alem kon hij een paar weken geleden niet weerstaan. En kijk waar het toe leidt: twee goals én winst in de eerste nacompetitiewedstrijd. "Eigenlijk stond ik er helemaal niet voor open."

Kevin Broekmeulen (33) had zelf een jaar geleden niet gedacht dat hij rond deze tijd weer onderwerp van gesprek zou zijn bij Alem. De goaltjesdief maakte toen - net na zijn heldenrol in de finale van de nacompetitie, waarbij hij met zijn allerlaatste balcontact voor de club de winnende goal binnenschoot - bekend dat hij zou stoppen bij de dorpsclub. Na zijn twee goals van afgelopen weekend, zonder echt wedstrijdritme op dit niveau, maakt toch nieuwsgierig hoe de hoofdrolspeler er zelf naar kijkt.
"Het is een beetje scorebordjournalistiek om de overwinning aan mij toe te schrijven", zegt hij bescheiden. "Die gasten die hier het hele seizoen spelen, die jonge spelers die drie keer zoveel als ik lopen, dat zijn de echte belangrijke spelers. Ik stond gewoon twee keer op de goede plek. Het zou gek zijn als ik nu opeens met de eer zou gaan strijken."

Niet voor niets gestopt
Toch heeft Broekmeulen genoten afgelopen zondag. Het scoren, dat verleer je volgens de oud-spits zomaar niet. En dat bleek. "Maar ik ben vorig jaar niet voor niets gestopt, zegt hij nu. "Ik heb overal spierpijn nu, haha. Dit is wel weer even wat anders dan een uurtje meedoen bij het tweede van Alem." Waarom hij dan toch is gezwicht voor een rentree? "Je moet ook kijken naar het grotere plaatje. Het is geen keuze uit luxe van de club. Alem is een hele kleine club. In de winterstop vroeg de trainer al of ik een paar keer mee wilde doen als ze te weinig man hadden. Eigenlijk stond ik er helemaal niet voor open, maar je wilt zo’n kleine club ook niet in de steek laten."
Uiteindelijk doet Broekmeulen één keer kort na de winterstop mee, en ook in maart maakt hij nog wat minuten. Een paar weken geleden komt trainer John Cornelisse weer naar hem toe. Of hij niet de gehele nacompetitie bij de ploeg wil zijn? "Ik heb toen gezegd dat als ze echt niemand anders kunnen vinden, dat ik het dan wel wil doen. Bij het tweede konden we geen kampioen meer worden, dus dit was wel een kans om nog wedstrijden te kunnen spelen die er echt om gaan."

Grote mond
"Maar nu heeft de trainer alweer drie keer om een gesprek gevraagd en ik denk wel te weten wat hij wilt bespreken", vervolgt Broekmeulen met een lach. De spits van Alem heeft de voorbij week al vaker de vraag gehad of hij niet gewoon volgend seizoen vast moet terugkeren bij de trots van het dorp. "Nee, dat ga ik echt niet meer doen", is hij stellig. "Alhoewel... Ik moet ook uitkijken met wat ik zeg, want ik heb vorig jaar ook gezegd dat ik stop en dat ik niet terugkeer en nu sta ik hier toch weer mooi met m'n grote mond."

Komende zondag vervolgt Alem met Broekmeulen de strijd om behoud in de derde klasse. "Gelukkig zondag pas weer, ja", zegt Broekmeulen aan het begin van de week. "Twee wedstrijden in de week had ik misschien niet gered, hopelijk is mijn spierpijn zondag wel weg, haha." De spits verwacht veel van zijn ploeg in de nacompetitie.",Ik voel bij ons team, en dat was vorig jaar ook al zo, een soort onoverwinnelijkheid. Bij de play-offs verandert er iets bij ons. Je hebt ploegen die cupfighters zijn, ik denk dat wij nacompetitiefighters zijn. Laten we het zo noemen. En laten we hopen dat we Alem in de derde klasse kunnen houden."