Mats Steenbekkers: ‘Niet alleen op geluk’


Mats Steenbekkers tekende voor een nagenoeg glaszuivere hattrick tegen Nieuwkuijk, enkel de rust zat tussen de tweede en derde goal. Samen met Lex van den Biggelaar (drie treffers namens Emplina tegen EFC: 3-0) was hij daar afgelopen weekend de meest waardevolle speler binnen onze regio mee.

Alem verloor de eerste vier wedstrijden van de competitie. Sindsdien pakte de kleinste derdeklasser uit de wijde omtrek maar liefst 13 punten (in 6 duels). “Het gaat de laatste weken goed. Maar iedereen blijft punten pakken van elkaar, wel een mooie competitie”, zegt Steenbekkers over de 3e klasse C.

De behendige aanvoerder krikte zijn seizoenstotaal wel op van 5 naar 8 goals. “We proberen dit seizoen wat bewuster vanuit onze sterktes te spelen”, legt Steenbekkers uit. “Niet alleen op geluk, maar waar mogelijk ook vanuit opbouwende moment. Persoonlijk wordt er ook meer van mij verwacht.”

Best bijzonder
“Lekker dat we nu 13 punten hebben”, vervolgt hij, “dat voetbalt automatisch lekkerder. Vorig jaar waren het er volgens mij 17 aan het einde. Op doelsaldo haalden we toen de nacompetitie en bleven we er uiteindelijk in. Best bijzonder, als je er op terugkijkt. Nu is elke weekend super belangrijk. De onderste vijf zijn niet veilig, dus dat wordt een hele klus. Maar wij hoeven voor niemand bang te zijn. Het verschil tussen ons en de nummer 4 is maar 3 punten. Hele leuke, maar ook spannende competitie.”© 2023 073voetbal.nl