Gelukkig liep het met een sisser af


Opgelucht ademhalen. Die twee woorden waren van toepassing bij de allerlaatste wedstrijd van v.v. Alem. Via de nacompetitie redde de kleinste derdeklasser uit de wijde regio het vege lijf en daar was Mart van Boxtel meer dan blij mee: “Het was erop of eronder. Komend seizoen hebben we gelukkig een wat bredere selectie.”


Mart van Boxtel
De gewonnen finale betekende een fantastische dag voor de club. “Zo’n wedstrijd tekent het beeld voor de toekomst, want iedereen weet dat het nogal lastig is om na een degradatie weer terug te promoveren. En de manier waarop maakte het nog mooier. Dat uitgerekend Kevin Broekmeulen, in zijn allerlaatste balcontact voor Alem 1, het verschil nog kon maken. Was hem gegund, na alles wat hij heeft betekend.”

Wilskracht
In de nacompetitie kwam Alem tweemaal op achterstand, maar beide wedstrijden werden omgedraaid in winst. “Dat toont de wilskracht van de groep”, aldus Van Boxtel. “Nooit opgeven, dat is ons misschien wel duizend keer benadrukt. Gelukkig liep het met een sisser af en voetballen we komend jaar weer in de 3e klasse. Op het oog een hele sterke. Van ons wordt in eerste instantie verwacht dat we ons gaan handhaven, zo werd bij de eerste samenkomst direct uitgesproken.”

Het verhaal van Alem is bij de volgers van het regionale voetbal bekend: de club klom van de 5e naar de 3e klasse, herbergt een aantal prima voetballers, maar moet het vooral van het sterke collectief hebben. “Vooral als team zijn we de afgelopen jaren sterker geworden, maar tactisch valt er nog veel te verbeteren”, geeft de 24-jarige spits toe. “Ik verwacht dat onze nieuwe trainer (John Cornelissen, voormalig assistent van OJC, red.) meer kan brengen qua trainingen en besprekingen. Als we dat combineren met de strijdlust die we al hebben, kan het een mooi seizoen worden.”

Jeugdige versterkingen
Broekmeulen is dus gestopt en daarnaast gaat tweede doelman Bart de Leeuw in Noorwegen wonen bij zijn vriendin. “Gelukkig is Daav van Mil weer helemaal fit”, zegt Van Boxtel over de keeper die in februari zijn arm brak.

De selectie is krap en over een prestatief tweede elftal of jeugdteam beschikt Alem niet. “Wel hebben we gelukkig een aantal nieuwe, jeugdige versterkingen erbij gekregen. Het tweede elftal krijgt trouwens ook een nieuwe wind, met een nieuwe trainer – Olaf Steenbekkers – die er veel zin in lijkt te hebben. Boris Snijers, het jongere broertje van Daan die al bij ons speelt, is overgekomen van de JO19-1 van Nivo Sparta, Milan Witteveen komt uit Heerewaarden en de keepers Dean van den Boogaard en Lesley Cleven van Hedel en DSC. Allemaal jongens die zeker bij 1 aansluiten.”© 2023 073voetbal.nl