Tevreden gezichten bij Alem en DSC


Tevreden gezichten bij Alem en DSC omdat de ploegen straks weer twee keer tegenover elkaar staan.

De grootse winst voor DSC en Alem is dat zij elkaar in de nieuwgevormde derde klasse C weer twee keer treffen. Een groot kassucces voor de penningmeesters is gegarandeerd. De buren treffen vijf oude bekenden van vorig seizoen maar ook liefst zeven nieuwe gezichten, waarbij de drie overgebleven verenigingen uit de Langstraat, namelijk Haarsteeg, Nieuwkuijk en RKDVC.

DSC-trainer Robin Verheijden houdt wel van variatie en afwisseling. “Het is weer eens wat anders dan alle clubs die we afgelopen twee jaar hebben gehad. Daarnaast gaan wij van twaalf naar veertien clubs. Meer wedstrijden en waarschijnlijk ook weer een pittige degradatieregeling. Ik verwacht dat het lang spannend gaat blijven en dat veel clubs van elkaar kunnen winnen. Persoonlijk ben ik blij dat de derby tegen Alem is gebleven. Ik denk dat dat ook heel goed is voor beide clubs. Ik kijk er alweer naar uit.”

Vanuit Alem is er een korte maar heldere reactie van voorzitter Tonny van Lent. “Wij zijn zeer tevreden met deze mooie competitie. Wel pittig, denk ik. Naar verwachting komt er weer een verzwaarde degradatieregeling met mogelijk drie degradanten en twee tot drie clubs in de nacompetitie. Wij kunnen aan de bak.”

Natuurlijk is men ook bij Alem dolgelukkig dat de superderby tegen DSC weer wordt gespeeld. 
© 2023 Regio-voetbal