In gesprek met Bart van Lent


Steven Gerrard, Francesco Totti en Carles Puyol, een illuster rijtje met spelers die hun gehele carrière hun geliefde club trouw bleven. Ook bij VV Alem hebben ze zo’n kind van de club rondlopen. Bart van Lent werd al op jonge leeftijd lid bij de oranjehemden en maakt als sinds 2006 deel uit van de hoofdmacht van de dorpsclub. Momenteel hoopt hij als aanvoerder te kunnen bouwen aan een mooie toekomst met zijn club.Vanaf het moment dat Van Lent mocht voetballen, werd hij lid bij VV Alem. Na het doorlopen van meerdere jeugdelftallen mocht de middenvelder in februari 2006 op 16-jarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting maken bij het vlaggenschip. “Er waren toen een aantal ervaren spelers die op dat moment stopte. Wij hebben dat opgevangen met de eigen jeugd, waardoor het bij de overstap naar de senioren zeker wel even aanpoten was.”

Nadat Van Lent eenmaal zijn draai had gevonden bij het eerste elftal, mocht hij in de loop der jaren vele mooie momenten meemaken. “De promoties blijven je natuurlijk altijd bij.” De laatste promotie in 2020 was echter wel een vreemde. Want ondanks het stopzetten van de competitie, promoveerde de oranjewitten toch naar de derde klasse. En die nieuwe competitie beviel niet slecht voor VV Alem. “We hadden een mooie start en haalden een aantal belangrijke punten, dan is het wel jammer dat alles weer werd stopgezet. We hebben een leuke en jonge groep en ik was wel benieuwd waar we hadden kunnen eindigen.”

Met het spelen in de derde klasse, staat ook de wedstrijd tegen buurman DSC op het programma. “Dat is de wedstrijd die je wilt winnen natuurlijk. Op het veld een mooie sportieve strijd met veel publiek en na afloop een gezellig feest. Dat zijn de wedstrijdjes waar je het voor doet.” Want gezellig kan het zeker wel worden op het Sportpark De Oude Maas. “Het is een hechte vereniging en je kent er iedereen.”

Met een vader als voorzitter bij VV Alem, is de vraag natuurlijk of de 32-jarige middenvelder wellicht in zijn voetsporen gaat treden na zijn voetbalcarrière. “Maar eerst lekker genieten van het voetbal zelf en als het dan klaar is, dan kijk ik wel of ik op een andere manier verbonden kan blijven met de club.” Want Van Lent zit nog vol ambities en geniet nog steeds van het spelletje. “Zolang ik het allemaal kan combineren met mijn werk en mijn gezin, dan blijf ik nog steeds zeker bij het eerste. Bij een derde elftal met een bierbuikje kan ook nog op je 40ste,” sluit hij lachend af.

© 2021 Voetbaljournaal