Maand van de waarheid voor Alem
Voor Alem is het deze maand erop of eronder. De topper tegen RKTVC ging weliswaar verloren, er is nog altijd genoeg om voor te strijden.


Ben Hoeks beschikt met Mats Steenbekkers over een pijlsnelle goalgetter. (Foto: Lya Cattel)


De nederlaag tegen RKTVC was een forse tegenvaller, maar er is nog altijd genoeg om voor te strijden. Alem bezet na zeven wedstrijden de tweede plaats in de eerste periode en moet alleen op zondag 22 december nog minimaal een punt halen in het inhaalduel op bezoek bij Cito. Die wedstrijd werd eerder ongeldig verklaard, omdat de thuisploeg twee spelers had opgesteld die nog een schorsing hadden openstaan.

Prijs pakken
Hoek is zich terdege bewust van het grote belang van de laatste wedstrijden van 2019: "Het is een hele belangrijke maand voor ons. We zitten nog in de beker (op dinsdag 17 december speelt Alem om 20:00 uur thuis tegen VOAB, red.) - da's nog het minst belangrijk - maar we hebben de derby tegen Jan van Arckel en daarna spelen we voor de eerste periode tegen Cito. We moeten uitstralen dat wij als Alem iets willen; een prijs pakken, om de prijzen meedoen. Dat hebben we uitgesproken naar elkaar. Daarom is het belangrijk dat we de eerste periode pakken. Daar valt of staat ons hele seizoen mee. Als de mogelijkheid er is om derde klasse te voetballen, in een selectie die niet al te groot is, komen jongens die twijfelden misschien wel naar Alem toe."

Belangstelling
Één van de spelers die bij Alem al jaren een vaste waarde is, is de 21-jarige Mats Steenbekkers. Ondanks zijn leeftijd is hij momenteel bezig aan zijn zesde seizoen in dienst van het eerste elftal van de club waar hij en zijn tweelingbroer Lars al van kinds af aan lid van zijn. Datzelfde geldt voor hun oudere broer Luuk. Sowieso is de familie Steenbekkers sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden aan Alem. En als het aan Mats ligt, blijft dat ook nog lange tijd het geval.
ij staat dankzij zijn acht doelpunten in het middelpunt van de belangstelling, maar blijft zijn clubje trouw: "Ik sluit nooit uit dat ik een keer hogerop ga voetballen, maar ik speel hier met m'n vrienden, het gaat lekker met m'n werk, waarom zou ik dan weggaan? Ik heb het prima naar m'n zin. Ook credits naar de club dat iedereen blijft, anders had ik al veel eerder de kans gegrepen om weg te gaan. Bij Alem is het gewoon leuk", vindt Steenbekkers.

Pilske
Dat beaamt Hoek. Bij de 56-jarige oefenmeester ontbrak vorig jaar door familieomstandigheden de motivatie om door te gaan als trainer. Toch besloot de trainer uit Sint-Michielsgestel om Alem onder zijn hoede te nemen. En daarvan heeft hij geen seconde spijt.
"Ik wilde het alleen doen als er iets moois op mijn pad zou komen. En ik vind Alem mooi. Het is een goeie groep, er zit een bestuur dat er alles aan doet; het is echt gezellig om hierheen te komen. Op zondag kom ik met de fiets vanuit 'Gestel' hier naartoe. Omdat ik ook gewoon met die jongens een pilske wil drinken", aldus Hoek, die nog geen beloften wil doen over de nabije toekomst.

Goed geregeld
"Ik zeg niet dat dit mijn laatste kunstje is. Ik wil hier in principe nog heel lang blijven. Als de jongens het ook willen natuurlijk."
"Daar moeten we het nog over hebben", grapt Steenbekkers lachend. "Nee, ik bedoel of de jongens hier ook lang willen blijven!" countert Hoek. "Kijk, ik ben ambitieus als trainer. Er moet wel wat te winnen vallen. En dat kan bij Alem. Daar ben ik van overtuigd. Het is hier gewoon heel goed geregeld voor een vierdeklasser. En toekomstige derdeklasser."

Martin van Hemert