Alem wordt als één van favorieten gezien voor toppositie

Het wordt smullen in de vierde klasse E met vier clubs uit de Bommelerwaard. Alem, DSC, Jan van Arckel en Hedel zorgen voor die inbreng. Bij de eerste drie clubs staat een nieuwe trainer voor de groep. Alleen bij Hedel zit een vertrouwd gezicht in de dug-out.

Opvallend dat Alem van velen een favorietenrol krijgt toebedeeld. DSC wil voor promotie gaan en behoort ook tot de favorieten. Jan van Arckel en Hedel gaan als promovendi allereerst maar eens voor handhaving.

We lieten de vier trainers vertellen hoe ze er voor staan.

- Wie zijn dit seizoen de titelfavorieten?

Peter Burg (trainer Alem): “Ik denk dat DSC een favoriet is. Maar ook Wilhelmina en SCR zijn kandidaten. En Maliskamp schaar ik onder de outsiders.”

Roland Timmermans (trainer DSC): “Ik kan de sterkte van de teams nog niet erg goed inschalen. Ik hoor dat Alem een behoorlijke groep heeft. Die hebben het vorig jaar ook goed gedaan. Na een wedstrijd of zes krijgen we pas een goed beeld denk ik.”

Marco van Loon (trainer Jan van Arckel): “SCR, Alem, Wilhelmina en DSC lijken mij de favorieten.”

Wilco van Houtum (trainer Hedel): “Ik tip Wilhelmina als favoriet. Maar ook DSC en Alem zie ik hoge ogen gooien.”

- Wat mogen we komend seizoen van je club verwachten?

PB: “Piet Saaman heeft het met Alem geweldig gedaan. Ik wil daar op voortborduren maar dan wel met verzorgder voetbal van achteruit. Mijn doelstelling is om bij de eerste vier te eindigen. Maar alles hangt natuurlijk samen hoe compleet we blijven.”

RT: “Wij willen sowieso voor promotie gaan. We willen mee gaan spelen. Het team is vorig seizoen goed geëindigd en daar moeten we mee verder gaan. Maar op voorhand is het allemaal moeilijk te zeggen.”

MvL: “We zijn gepromoveerd dat was niet verwacht. Dus moet je reëel zijn dat we blij mogen zijn als we er in blijven. Maar ik maak pas een doelstelling na vijf of zes wedstrijden. Dan weet je een beetje waar je staat. Maar als we zo spelen als tegen BLC dan kunnen we middenmoot spelen. Het was een genot.”

WvH: “Onze doelstelling is klassebehoud. We gaan wel proberen dat via directe handhaving te verwezenlijken. Als we vierde of vijfde van onderen eindigen zijn we tevreden. Alles wat we beter doen is meegenomen.”


Bron: Regio-voetbal.nl