v.v. Alem Penalty-Bokaal 2019

Finn van Boxtel schrijft de 10e jubileum-editie van de Jan van Boxtel Penaltybokaal op zijn naam. Hij volgt daarmee Kyan van ballegooijen op, de winnaar van vorig jaar.

Ook dit jaar werd de strijd om de penalty bokaal gehouden onder uitstekende weersomstandigheden.
Vanwege een blessure van beoogd gastkeeper Kees Heemskerk stond vanavond Nick Leijten van FC Den Bosch onder de lat.

Nick Leijten
Nick Leijten verruilde in 2016 RKVV DESO uit Oss voor FC Den Bosch, waar hij een contract tekende tot 30 juni 2017. Met vanuit de club een optie tot verlengen tot medio 2019.
Leijten maakte zijn debuut voor Den Bosch op 23 september 2016, in een competitiewedstrijd uit bij FC Emmen (3-0 nederlaag).
Hij verving in deze wedstrijd na 8 minuten de met een hoofdblessure naar de kant moetende Kees Heemskerk.

Een opkomst van ongeveer 50 jeugdleden van Alem en RKVSC, die zich konden uitleven op de keeper van FC Den Bosch, Nick Leijten. Leijten werd geassisteerd door Bart de Leeuw (Alem), Daav van Mil (Alem) en Bouke Steenbekkers (Alem, GVV'63, Almkerk, Alem).
Er waren diverse prijzen te winnen. Per team en later waar het echt allemaal om draait de JAN VAN BOXTEL PENALTY BOKAAL.
Veel publiek omzoomde het hoofdveld om dit spektakel te aanschouwen.

Het was een waar gevecht waarbij een serie van vijf penalties werd gespeeld, wat uiteindelijk tot één winnaar per team moest leiden.
Na spannende voorronden bereikten Bart van Heel (JO8) Eloïse van Doremaele (JO9), Hein van Heel (JO10), Finn van Boxtel (JO11), Mels Bouman (JO13) en Boris Snijers (JO15) de finale. De dame en heren moesten het opnemen tegen gastkeeper Nick Leijten. Deze was duidelijk niet van plan iets weg te geven.

Finn van Boxtel was het meest trefzeker en hij werd de terechte winnaar van de Jan van Boxtel Penalty Bokaal.

Op deze jubileum-editie reikte Jos van Boxtel, onder luid applaus, de prestigieuze prijs uit.

De Jan van Boxtel Penaltybokaal

Kijk hier voor meer foto's

Foto's   © 2019 Marlène van Boxtel / Angelo Verhoeven - v.v. Alem