Derby afgelast!
Derby DSC-Alem afgelast wegens afwezigheid scheidsrechterDe Maasdriel-derby tussen DSC en Alem is zondagmiddag niet doorgegaan. Reden: de scheidsrechter kwam niet opdagen.

DSC, Alem en de in groten getale toegestroomde toeschouwers hadden zich zondagmiddag op een mooie derby verheugd, maar zij kwamen bedrogen uit. Scheidsrechter Job Verhagen zou de leiding over de wedstrijd hebben, maar hij was een kwartier voor de aftrap nog niet van de partij. In allerijl zette DSC met man en macht alles op alles om voor een oplossing te zorgen. Het enige alternatief was een scheidsrechter die zich op 50 minuten reisafstand van Kerkdriel bevond. Daarmee zou de aftrap minimaal anderhalf uur later plaatsvinden.

Dat werd beide hoofdtrainers (Roland Timmermans en Peter Burg) te gortig. Officieel moesten beide ploegen nog wachten tot een half uur na de oorspronkelijke aanvangstijd, maar toen scheidsrechter Verhagen ook om 15.00 uur nog geen acte de présence had gegeven, werd de wedstrijd definitief afgelast.

Chagrijn
Het leidde tot veel chagrijn bij de supporters, beide clubs en de trainers. Vooral Timmermans, die met DSC in een blakende vorm verkeert en vorige week ook al onverwachts niet in actie kwam, stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: "Alles was er vandaag klaar voor. We hadden niet beter voorbereid en bezet kunnen zijn dan vandaag, dus dit is heel erg jammer."

Hoogstwaarschijnlijk zal de derby DSC-Alem op zondag 24 februari 2019 worden ingehaald.

Tekst: Martin van Hemert Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard


Foto's © vv Alem - Piet van Boxtel