11-02-2001            Hedel - Alem                                   0 - 2

18-02-2001            Alem - FC Den Bosch                      6 - 0

04-03-2001            GVV - Alem                                     1 - 2

11-03-2001            SCR - Alem                                     1 - 0

25-03-2001            Zaltbommel - Alem                         2 - 3

01-04-2001            Wadenoijen - Alem                         4 - 1

05-04-2001            Alem - Haarsteeg                            0 - 0

08-04-2001            Alem - Ophemert                            0 - 0

22-04-2001            Maliskamp - Alem                           2 - 1

29-04-2001            Alem - Wadenoijen                         0 - 0

06-05-2001            Nieuwkuijk - Alem                           0 - 2

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 2000-2001 / 5e KLASSE F

FC Engelen - Alem                            2 – 3               10 september 2000

Een strafschop van Marco Korthals (13e minuut) en een doelpunt van Berry Spronk in de blessuretijd van de eerste helft zorgden voor een 2 - 0 ruststand. Na de thee betrok Alem het middenveld en werd een slecht weggewerkte vrije trap door Wilbert van Boxtel in de 56e  minuut ingeschoten: 2 - 1. In de 78e minuut zorgde Patrick van Boxtel via een benutte strafschop voor de 2 - 2 gelijkmaker. Tergelijketijd werd trainer Falkenburg van de thuisclub wegens commentaar op de leiding met een rode kaart naar de tribune verwezen. Desorganisatie bij FC Engelen leidde in de 88e minuut de nederlaag in toen Piet Saaman de winnende treffer scoorde: 2 - 3.

Alem - SCR                                       4 – 1               17 september 2000

Alem bleek vanaf het begin een maatje te groot voor SCR  en het was aan de doelman van de gasten te danken dat de score score tot de rust beperkt bleef tot 1 - 0. Na de rust bleef Alem drukken en binnen twintig minuten op een comfortabele 3 - 0 voorsprong. Ondanks een fraai ingekopt tegendoelpunt: 3 - 1 was het vijf minuten later voor Alem weer raak: 4 - 1. Hoewel de scheidsrechter mild was, vielen er toch twee rode kaarten voor SCR.

Scoreverloop:

30e minuut 1 - 0 Zwanenberg,

55e minuut 2 - 0 W. van Boxtel (str.),

65e minuut 3 - 0 Zwanenberg,

75e minuut 3 – 1 Steenbekkers,

80e minuut 4 - 1 Steenbekkers.

Haarsteeg - Alem                              2 – 0              24 september 2000

Beide teams kregen in het duel kansen voor het doel van de tegenstander. Haarsteeg wist de kansen wel te benutten. Bij Alem ontbrak het geluk en scherpte in de afwerking. Vlak voor de pauze kwam Haarsteeg op voorsprong. Van Ravestein scoorde in de 45e minuut 1 - 0. Alem was na de pauze dichtbij de gelijkmaker, maar een bal raakte slechts de paal van het doel van Haarsteeg. In de slotfase sloeg Haarsteeg nog een keer toe, waardoor Alem naar een 2 - 0 nederlaag werd gespeeld.

Alem - Hedel                                     3 – 2                  01 oktober 2000

In deze goede wedstrijd werd er gezien de uitslag lustig op los gescoord. In het eerste half uur was de thuisclub sterker maar liet het de kansen onbenut. Zelfs het tot tweemaal toe alleen opduiken voor de Hedel-keeper was aan de aanvallers niet besteed. De beloning voor de goede eerste helft mocht met 1 - 0 dan ook karig worden genoemd. Na de rust tapte Hedel uit een ander vaatje en de pot werd dan ook wat steviger. Dit had onder andere tot gevolg dat de bezoekers de gelijkmaker konden produceren: 1 - 1. Nadat na tweemaal geel een Alem-speler het veld moest ruimen, leek het dan ook voor Alem tijd om de stormvlag te hijsen. Desondanks slaagden ze er toch weer in om een voorsprong te verkrijgen: 2 - 1. Hierna golfde het spel heen en weer tot de gelijkmaker van Hedel 2 - 2, en kwam Alem (met 10 man spelend) meer en meer in de verdrukking. Tot een vrije trap vlak voor het einde van de wedstrijd. Vanaf de rand van de zestien slaagde Piet Saaman er in om de winst veilig te stellen: 3 - 2.

FC Den Bosch - Alem                        0 – 6                 08 oktober 2000

Alem was vanaf het begin sterk en speelde een goed positiespel. Binnen een half uur stond er een 0 - 3 voosprong op het bord voor de bezoekers uit Alem.  FC Den Bosch probeerde wel te voetballen, maar kon niet op tegen de bezoekers, die de voorsprong na rust goed uitbouwden naar 0 - 6.

10e minuut 0 - 1 Saaman,

15e minuut 0 - 2 P. van Boxtel,

24e minuut 0 - 3 Van der Putten,

50e minuut 0 - 4 Van der Putten,

60e minuut 0 - 5 W. van Boxtel,

75e minuut 0 - 6 Van de Berg.

Alem - Zaltbommel                           2 – 3                      15 oktober 2000

In een op en neer gaande wedstrijd hadden beide ploegen de kans om te winnen, maar ze hielpen in de beginfase te veel mogelijkheden om zeep. Na ruim een half uur spelen was het toch Alem dat op voorsprong kwam na een doelpunt van Van Boxtel. Op een wat ongelukkige manier voor Alem stond de stand na een paar minuten echter alweer gelijk toen keeper Bergacker de bal in eigen doel werkte. Hierna was het Zaltbommel dat door twee keer te scoren voor kwam te staan met 1 - 3. In de eindfase moesten de bezoekers met negen man verder voetballen na twee rode kaarten. Alem wist hier echter niet voldoende gebruik van te maken om nog een punt te pakken. Wel scoorde Piet Saaman nog de aansluitingstreffer, maar meer doelpunten zaten er niet in voor de thuisclub.

35e minuut 1 - 0 Van Boxtel,

41e  minuut 1 - 1 eigen doelpunt,

60e minuut 1 - 2 Burhenne,

65e minuut 1 - 3 M. Bounjoua,

75e  minuut 2 - 3 Saaman.

Ophemert - Alem                              3 – 1                   29 oktober 2000

Voor rust gaf Alem nog goed weerstand, maar in de tweede helft zakten de bezoekers weg. Alem liet, zeker na de tweede tegentreffer nog weinig inzet zien, tot een kwartier voor tijd uit een strafschop de 3 - 1 werd gescoord door Patrick van Boxtel. Alem ging eindelijk weer voetballen en kreeg nog enkele goede kansen. Gescoord werd er echter niet meer en Ophemert haalde verdiend de punten in huis.

30e minuut 1 - 0,

55e minuut 2 - 0,

70e minuut 3 - 0,

75e minuut 3 - 1 Patrick van Boxtel (str.)

Alem - Maliskamp                             4 – 4                 05 november 2000

Al na twee minuten kwam Alem op voorsprong door een benutte strafschop van Patrick van Boxtel, maar de gelijkmaker was ook snel gescoord. De doelpunten bleven aan beide kanten komen. Alem zette vooral in de tweede helft veel druk en kreeg goede kansen, maar kwam toch niet verder dan een 4 - 4 gelijkspel.

90e minuut 4 - 4 Patrick van Boxtel.

Alem - Nieuwkuijk                            4 – 2                19 november 2000

Nieuwkuijk startte de wedstrijd goed en bracht Alem in de beginfase in de problemen. Na twintig minuten opende Piet Saaman de score voor Alem door een corner in te koppen en luidde hiermee een nieuwe fase van de wedstrijd in. Alem nam de wedstrijd helemaal in handen en breidde in de tweede helft de voorsprong uit met opnieuw een doelpunt van Saaman. Na de aansluitingstreffer (vijf minuten later) kreeg de thuisploeg het weer even moeilijk, maar pakte de draad weer snel op. De derde treffer van Saaman uit een vrije trap betekende een gelopen wedstrijd. Erik van der Putten vergrootte de score nog en maakte de winst helemaal definitief. Na deze treffer verslapte de wedstrijd even aan de kant van Alem. Nieuwkuijk maakte hier gebruik van en pikte ook nog een doelpuntje mee. Iets wezenlijks konden de bezoekers echter niet meer aan de wedstrijd veranderen en de winst ging verdiend naar Alem.

20e minuut 1 - 0 Saaman,

58e minuut 2 - 0 Saaman,

63e minuut 2 - 1 Moonen,

70e minuut 3 - 1 Saaman,

80e minuut 4 - 1 Van der Putten,

85e minuut 4 - 2 Blinksma.

Alem - GVV                                       2 – 1               26 november 2000

Alem zette GVV uit Geldermalsen vanaf het begin van de wedstrijd vast. Alem kreeg een paar kleine kansjes maar op het doelpunt moesten de supporters een half uur wachten. Het doelpunt was van Piet Saaman. Vlak voor rust kwam GVV, dat bij winst de eerste periode zou pakken, goed opzetten. De Alem verdediging had zijn handen vol aan de spits John de Bever. In de tweede helft kwam Alem op een 2 - 0 voorsprong. Niek van Lent scoorde vanuit een corner. GVV kon nog iets terugdoen. Een kwartier voor tijd bereikte een voorzet van rechts Rene Stam en hij maakte de aansluitingstreffer: 2 - 1. GVV kon echter niets meer inbrengen en zagen de periodetitel aan hun voorbij gaan.

30e minuut 1 – 0 Saaman,

60e  minuut 2 - 0 Van Lent,

75e minuut 2 - 1 Stam.

Alem - FC Engelen                            4 – 2                10 december 2000

In spannende wedstrijd begon Alem sterk en kwam al snel op voorsprong door een treffer van Piet Saaman. Na dit doelpunt ging het iets minder goed en kon FC Engelen de gelijkmaker scoren. In de tweede helft pakte Alem de draad weer op en kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Arnold van Oijen, maar opnieuw werd ook snel weer gelijkgemaakt door FC Engelen. Een slotoffensief in het laatste kwartier bezorgde Alem nog twee doelpunten van Saaman en Oijen en daarmee de overwinning: 4 - 2.

10e minuut 1 - 0 Saaman,

27e minuut 1 - 1 Extercate,

60e minuut 2 - 1 Van Oijen,

65e minuut 2 - 2 Korthals,

85e minuut 3 - 2 Van Oijen,

89e minuut 4 - 2 Saaman.

Hedel - Alem                                     0 – 2                 11 februari 2001

Beide ploegen begonnen erg afwachtend. Hedel miste een aantal belangrijke spelers: laatste man Robert Tiebosch, voorstoppen Michel Wolfert en natuurlijk spits Luuk Mathot, die al lange tijd geblesseerd is. De vele omzettingen in het team waren duidelijk zichbaar in het spel. Na een klein half uur pakte de keeper van Alem de bal buiten het strafschopgebied met de handen op. De scheidsrechter gaf hiervoor geel, waar rood nautuurlijk gebruikelijk is. De onrust in het team van Hedel na deze actie van de scheidsrechter zorgde ervoor dat Alem vrij gemakkelijk op voorsprong kwam. Jan Valkis scoorde in de 33e minuut 0 - 1. Na rust kreeg Hedel geen echte kansen meer en kwam Alem op een verdienstelijke 0 - 2 via een mooie actie van Van Oijen in de 52e minuut.

Alem - FC Den Bosch                        6 – 0                18 februari 2001

Alem begon moeizaam aan de wedstrijd, maar was veel sterker. Topscorer Piet Saaman opende de score naar ruim twintig minuten. Binnen twee minuten was de voorsprong al verdubbeld door Kees Zwanenberg en ging het veel soepeler bij de thuisploeg. Pas na 60 minuten spelen kwam de score echt op gang. Nadat Erik van de Putten en uitblinker Hans Brekelmans al trefzeker waren geweest, maakte Saaman het werk met nog twee doelpunten af. Alem neemt met deze zege de tweede plaats in op de ranglijst.

23e minuut 1 - 0 Saaman,

25e minuut 2 - 0 Zwanenberg,

60e minuut 3 - 0 Van der Putten,

70e minuut 4 - 0 Brekelmans,

77e minuut 5 - 0 Saaman,

83e minuut 6 - 0 Saaman.

GVV - Alem                                       1 – 2                 04 maart 2001

Zeker voor rust had Alem het moeilijk met GVV. De thuisploeg kwam door een onterechte strafschop in de 60e minuut op een 1 - 0 voorsprong. Wat Alem er toe aanzette om nog harder te vechten voor de winst. Dit leidde al na vijf minuten tot de gelijkmaker van Piet Saaman: 1 - 1. De bezoekers gingen nu pas echt voetballen en kregen meer kansen. Niek van Lent bezorgde Alem met het winnende doelpunt, 1 – 2, en de koppositie.

SCR - Alem                                       1 – 0                 11 maart 2001

Het was een absolute off-day voor Alem. SCR kreeg maar weinig kansen, maar de ploeg uit Rijswijk vocht voor elke meter en behaalde zo de winst. Alem probeerde het wel, maar werd overklst door SCR. Het beslissende doelpunt viel pas in de tweede helft (65e minuut), maar was verwacht en terecht voor de thuisploeg: 1 - 0.

Zaltbommel - Alem                           2 – 3                         25 maart 2001

Alem mocht met deze overwinning niet klagen. De keeper van Zaltbommel maakte enkele blunders, waardoor het sterkere Zaltbommel toch met lege handen over bleef. Reeds in de 04e  minuut ging de keeper van Zaltbommel de fout in, een scoorde Patrick van Boxtel de snelle      0 - 1. Alem kwam toen onder druk te staan. In de 24e minuut scoorde Peter van Tuyl de verdiende gelijkmaker: 1 - 1. In de 44e minuut ging Zaltbommel-doelman weer niet vrij uit bij een corner van Alem en bracht Niek van Lent de 1 - 2 ruststand op het scorebord. In de tweede helft was Zaltbommel wederom sterker. Toch had het een strafschop nodig in de 65e minuut om gelijk te komen. Henk Damen benutte deze: 2 - 2. In de 77e minuut was het Niek van Lent die via een vrije trap Alem zeer gelukkig naar de zege schoot: 2 - 3.

Wadenoijen - Alem                           4 – 1                          01 april 2001

Alem ging prima van start en kreeg een aatal goede kansen. Door middel van counterspel kwam Wadenoijen echter op voorsprong en verdween de inzet van Alem snel. Ruststand: 2 - 0. In de tweede helft scoorde Van Oijen nog wel tegen, maar daarvoor had eerst de thuisclub alweer gescoord. Het werd uiteindelijk: 4 - 1.

15e minuut 1 - 0,

20e minuut 2 - 0,

50e minuut 3 - 0,

60e minuut 3 - 1 Van Oijen,

80e minuut 4 - 1.

Alem - Haarsteeg                              0 – 0                          05 april 2001

Deze doordeweekse inhaalwedstrijd werd met 0 - 0 gelijkgespeeld tegen het sterke Haarsteeg. Deze ploeg heeft nog een handvol inhaalwedstrijden te gaan en staat qua verliespunten gezien aan kop in deze 5e klasse F. Beide verenigingen hadden vrede met dit doelpuntloze gelijkspel.

Alem - Ophemert                              0 – 0                          08 april 2001

In een uiterst beladen wedstrijd bewezen de ploegen van Alem en Ophemert dat een wedstrijd zonder doelpunten wel degelijk aantrekkelijk kan zijn voor het publiek. Beide partijen kregen ongeveer een gelijk aantal kansen, maar stuitten op de uitstekende keepers. Zo bleef het in Alem - Ophemert 0 - 0.

Maliskamp - Alem                             2 – 1                         22 april 2001

Alem begon sterk aan de wedstrijd maar kwam toch al snel op achterstand. Na deze vroege treffer van Maliskamp nam Alem een half lang het heft in handen. Nog voor de rust maakte Wilbert van Boxtel de gelijkmaker. Alem bleef aanvallen maar was in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk en zag de winst naar Maliskamp gaan, dat op het uur 2 - 1 scoorde.

Alem - Wadenoijen                           0 – 0                         29 april 2001

Alem begon krampachtig en zenuwachtig aan de wedstrijd. De ploeg moest winnen om kampioen te worden van de derde periode. Na de rust was de thuisploeg veel beter en speelde de wedstrijd zich geheel af op de helft van de tegenstander. Wadenoijen verdedigde met man en macht en had hiermee succes. Alem kreeg veel grote kansen maar wist geen enkele keer te scoren. De ploeg moet nu volgende week winnen om Hedel voor te blijven in de strijd om een plaats in de vierde klasse

Nieuwkuijk - Alem                            0 – 2                         06 mei 2001

Alem heeft de vierde plaats in de competitie bereikt en is hierdoor gepromoveerd naar de vierde klasse. De ploeg zette vanaf het begin alles op alles om deze belangrijke wedstrijd goed af te sluiten. Al in de eerste helft werd de wedstrijd beslist. Arnold van Oijen scoorde de openingstreffer en gaf zijn ploeg hiermee goede moed. Toen tien minuten later Niek van Lent de score verdubbelde, was het feest al half begonnen. Nieuwkuijk kon niet op tegen de vechtlust van de bezoekers. Alem had zijn tanden in de tegenstander gezet en was niet van plan los te laten tot de winst zeker was.

20e minuut 0 - 1 Van Oijen,

30e minuut 0 - 2 Van Lent.