16-01-2000            Hedel - Alem                                   1 - 1

23-01-2000            Haarsteeg - Alem                            2 - 0

30-01-2000            Alem - BZS                                      9 - 0

06-02-2000            Wadenoijen - Alem                         0 - 2

20-02-2000            Alem - FC Drunen                           1 - 1

27-02-2000            FC Drunen - Alem                           0 - 3

12-03-2000            Ophemert - Alem                            1 - 0

19-03-2000            Alem - Zaltbommel                         2 - 2

26-03-2000            Alem - Nieuwkuijk                           2 - 1

09-04-2000            Alem - Rossum                                1 - 0

16-04-2000            Rhelico - Alem                                2 - 2

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 1999 - 2000 / 5e KLASSE F

Heusden - Alem                                0 – 1               05 september 1999

Alem speelde, op het begin na, een matige pot tegen Heusden. Alleen het eerste kwartier maakte Alem indruk. Vooral op het fysieke vlak was het krachtsverschil enorm. Heusden werd min of meer van het veld gespeeld wat dan ook in de 10e minuut resulteerde in het enige doelpunt van de wedstrijd. Patrick van Boxtel schreef de treffer op zijn naam: 0 - 1. Na zo'n twintig minuten voetballen kwam Heusden een beetje beter in zijn doen. Het kreeg een kansje, maar de lob verdween over de lat. De tweede helft ging volledig gelijk op. In de volle zon sukkelde de wedstrijd in een zeer traag tempo naar het einde.

Alem - Hedel                                     2 – 0               12 september 1999

Hedel deed het gisteren over de hele wedstrijd gezien niet minder goed dan Alem. Maar Alem was wat trefzekerder. In het begin van de wedstrijd was Alem wel dominant. In de 25e minuut maakte Arnold van Ooijen op fraaie wijze 1 - 0. Hedel gaf met de achterstand op zak extra gas. Pas in de laatste minuut minuut kwam kwam er verandering in de stand. Hedel-keeper Donkers kwam net iets te laat uit waardoor hij de doorgebroken spits uit evenwicht bracht. Donkers moest met een rode kaart het veld verlaten en Wim Steenbekkers benutte de strafschop: 2 - 0. Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter toe dat de rode kaart wat overdreven was. Hij veranderde hem in geel.

Zaltbommel - Alem                           3 – 2               19 september 1999

Hoewel Zaltbommel deze pot won, was het niet sterker dan Alem. De bezoekers uit Alem waren technisch en tactisch beter. Alem vond zelf dat zij met intimidatievoetbal uit de wedstrijd werd gespeeld. Zaltbommel kwam op 1 - 0 door een doelpunt van hun keeper Nelis Heesbeen. Hij verzilverde in de 25e minuut een strafschop. Vijf minuten later was de stand alweer gelijk toen Niek van Lent een bal die van de knie van de keeper stuitte voor zijn voet kreeg: 1 - 1. Vier minuten voor de rust zette Abdes Bounjoua Zaltbommel op 2 - 1. Een paar minuten in de tweede helft kwam Zaltbommel zelfs op 3 - 1. Dit keer was het een ander lid van de familie Bounjoua die scoorde. Mustapha Bounjoua schoot een vrije trap in het net. Alem bleef aanvallend spelen en dat betaalde zich in de 75e minuut uit in een goal van Alwin Pennings:     3 - 2. Hij kopte een goed genomen vrije trap van links in. Hoewel Alem bleef proberen, lukte het niet meer de gelijkmaker te scoren.

Alem - Haarsteeg                              4 – 0               26 september 1999

Alem had tegen Haarsteeg een lekkere middag. Haarsteeg was duidelijk te zwak om ook maar even gevaarlijk te worden zodat Alem vrijuit kon voetballen. Al in de 05e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Said Kaaovass wipte de bal over de keeper: 1 - 0. Jan Valkis prikte in de 28e minuut de 2 - 0 in het net. Niek van Lent scoorde in de 35e minuut met een fraai afstandschot 3 - 0. Na rust ging Haarsteeg ιιn op ιιn spelen. Dat zorgde voor flink wat onrust in de Alemse verdediging. Toch kon Haarsteeg niet echt gevaarlijk worden. In de 70e minuut dribbelde Alwin Pennings de zestien in waarna hij de 4 - 0 in de verste hoek schoot.

BZS - Alem                                        0 – 3               03 oktober 1999

Al na drie minuten opende Kees-Jan Zwanenberg de score. De bal werd teruggekaatst door de keeper waarna Zwanenberg de bal inkopte: 0 - 1. Na een half uur maakte Alwin Pennings 0 - 2. Na de rust ging het spel op dezelfde voet verder. BZS ging druk zetten om nog te kunnen scoren. Dit leverde weinig goeds op voor de thuisploeg. Het haalde Pennings  onderuit waarna de bal op de stip werd gelegd. Alwin Pennings miste echter. De 0 – 3 werd alsnog gemaakt door Said Kaaovass in de 90e minuut.

Alem - Wadenoijen                           1 – 2               10 oktober 1999

Alem riep het verlies een beetje over zichzelf af. De thuisploeg speelde de eerste helft zeer goed. Wadenoijen was zo goed als niet aan de bal maar Alem miste kans op kans. Gefrustreerd door de vele gemiste kansen verloor Alem de controle over de wedstrijd. De bezoekers uit Wadenoijen kwamen beter in de wedstrijd en trok zelfs het initiatief naar zich toe. In de 75e  minuut opende Wadenoijen de score. Een schot werd zeer ongelukkig door Brekelmans van richting veranderd waardoor de bal in de verre hoek terechtkwam: 0 - 1. Vijf minuten later kreeg Alem een vrije trap in het zestienmetergebied. Erik van de Putten mocht het doelpunt op zijn naam schrijvven nadat de bal via vele voeten het doel in was geklutst: 1 - 1. Een paar minuten voor tijd (85e minuut) kwam Wadenoijen toch weer op voorsprong. Een speler van Wadenoijen onderschepte een bal en schoot hem direct in het doel: 1 - 2. Een pijnlijke thuisnederlaag voor de ploeg uit Alem.

Alem - Ophemert                              0 – 0               31 oktober 1999

De laatste wedstrijd van Alem was al weer drie weken geleden. Vorige week was Alem vrij, terwijl twee weken geleden de wedstrijd FC Drunen - Alem na 31 minuten werd gestaakt. De reden hiervoor was wat een speler van FC Drunen zijn knie verdraaide, en het te lang duurde voordat de ambulance er was. Deze wedstrijd thuis tegen Ophemert was een matte, die zich voor het grootste deel op het middenveld afspeelde. De beide strafschopgebieden werden nauwelijks bereikt en kansen werden niet gecreλerd. In de tweede helft bracht de rode kaart voor Alem-spits Piet Saaman enige sensatie. Na het incident leek Alem wakker geschud en Hans Brekelmans en Kees-Jan Zwanenberg hadden allebei een kleine mogelijkheid op een doelpunt.

Nieuwkuijk - Alem                            0 – 1               07 november 1999

Alem pakte drie belangrijke punten op directe concurrent Nieuwkuijk in de strijd om de 2e plaats. Thuisploeg Nieuwkuijk speelde een zwakke wedstrijd. Alem was een stuk sterker. Vooral het verschil in felheid en gretigheid was opmerkelijk groot. In de eerste helft kwam Alem een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar pas in de 70e minuut viel de winnende treffer. Een diepe bal kletste op het natte gras langs een verdediger: 0 - 1.

Rossum - Alem                                  2 – 2               14 november 1999

Alem was de gehele eerste helft de betere ploeg in de wedstrijd tegen koploper Rossum. Alem speelde feller op de bal, bewoog beter, en combineerde vlotter. Dat resulteerde vlak voor rust in een verdiende voorsprong voor Alem. Wim Steenbekkers verschalkte de Rossumse keeper met een prachtig boogballetje: 0 - 1. Na de rust waren de verhoudingen in het veld gelijkwaardiger. Rossum maakte haar status als koploper enigszins waar. In de 55e minuut kwam Rossum langszij. Op min of meer dubieuze wijze kreeg Rossum een strafschop toegewezen. Manuel Sterk was trefzeker vanaf elf meter: 1 - 1. Twintig minuten later kwam Rossum op voorsprong door een prachtig doelpunt van Hein van Wordragen: 2 - 1. Ook Alem kreeg een dubieuze penalty toegewezen door scheidsrechter Duits. Twee minuten in de blessuretijd (die overigens welgeteld zeventien minuten duurde), scoorde Piet Saaman van elf meter de 2 - 2.

Alem - Rhelico                                  0 – 2               21 november 1999

In het eerste half uur was het spel van Alem nog vrij aardig. In de openingsfase kregen Hans Brekelmans en Said Kaaovass scoringsmogelijkheden. In de 11e minuut kwam Rhelico er echter sterk uit en tikte Marcel Dokman een voorzet van rechts goed binnen: 0 - 1. Negen minuten later stonden de bezoekers al verrassend op 0 - 2. Keeper Peter van Boxtel van Alem parreerde een eerste inzet, maar de bal viel op de rand van het strafschopgebied en vanaf daar schoot Dokman de 0 - 2 binnen. In de tweede helft kwam Alem niet meer in het spel en kreeg Rhelico door de ruimte achterin bij Alem nog enkele goede kansen.

Alem - Heusden                                4  - 0               28 november 1999

Alem had een gemakkelijke middag tegen Heusden. De thuisploeg kreeg de ruimte om aan te vallen. Heusden kwam al vroeg in de wedstrijd onder druk te staan. In de 10e minuut maakte Wilbert van Boxtel 1 - 0. Hoewel Heusden de hele eerste helft onder druk stond, duurde het tot de 55e minuut tot Alem op 2 - 0 kwam. Opnieuw wist Van Boxtel te scoren. Dit keer na een mooie dieptepass van Henk Wijgerse. In de 75e minuut stal Hans Brekelmans de schow. Hij begon op de eigen helft aan een rush die hem langs vijf verdedigers en de keeper voerde waarna hij zijn eerste goal in twee jaar scoorde: 3 - 0. Hij was door het dolle heen. Vijf minuten voor tijd kreeg Arnold van Ooijen een bal van Henk Wijgerse. Hij controleerde en schoot de      4 - 0 strak in de kruising.

Hedel - Alem                                     1 – 1               16 januari 2000

Beide ploegen hadden zin in de wedstrijd en speelden hierdoor overhaast en rommelig. Alem was de fysiek sterkere ploeg, maar kreeg net als Hedel weinig kansen. Na een grote kans van Alem in de tweede helft, veranderde het wedstrijdbeeld. Beide ploegen kregen kansen en wisten er een van te benutten. Via Valkis kwam Alem in de 81e minuut op 0 - 1. Vier minuten later kwam Hedel via Tiebosch op 1 - 1.

Haarsteeg - Alem                              2 – 0               23 januari 2000

Alem was voor rust de betere ploeg maar kon niet echt een vuist maken. Haarsteeg kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in haar spel. Vooral in de tweede helft werd Alem steeds meer onder druk gezet. Ronny Kivits bracht Haarsteeg in de 65e minuut op 1 - 0. Tien minuten later kreeg Alem een strafschop tegen. Van Ravestein scoorde vanaf elf meter de 2 - 0. Dat zou ook de eindstand worden van deze wedstrijd.

Alem - BZS                                        9 – 0               30 januari 2000

Alem had wat goed te maken na de nederlaag tegen Haarsteeg. BZS diende als slachtoffer voor de Alemse scoringsdrift. De thuisploeg speelde gretig en geconcentreerd en wist zo negen keer te scoren. De eerste goal viel na tien minuten toen Wijgerse in de kruising schoot. Piet Saaman had een productieve dag. Hij scoorde de 2 - 0 uit een vrije trap, de 3 – 0 na een pass van Willemen om in de tweede helft de 5 - 0 in te koppen. De 4 - 0 was een afstandsschot van Niek van Lent die tien minuten voor tijd ook nog met een droog schot 8 - 0 maakte. Wilbert van Boxtel maakte in de 55e minuut de 6 - 0 uit een vrije trap aan de rand van de zestien. De 7 - 0 en de 9 - 0 kwamen op naam van Said Kaaovass. Eerst door met een mooie schijnbeweging de verdediging aan de kant te zetten daarna met een onhoudbare volley. BZS had geen fijne middag.

88e minuut 9 - 0 Kaaovass.

Wadenoijen - Alem                           0 – 2               06 februari 2000

De wedstrijd speelde zich af tussen de zestien meter gebieden. Beide ploegen kwamen zelden in het doelgebied van de tegenstander. Alem wist een paar keer door te breken, maar kreeg de kans niet om af te ronden. Wadenoijen speelde vooral met lange halen naar voren waardoor ook Alem niet in haar spel kon komen. Ruststand: 0 - 0. In de tweede helft werd er wel gescoord. Niek van Lent schoot de bal vanaf de zestien meter in het doel: 0 - 1. Dit gebeurde in de 75e minuut. Wadenoijen kreeg een penalty en kon de stand gelijk trekken. Alem-doelman Van Boxtel gooide roet in het eten. Hij hield de bal er netjes uit. Na een paar counters van Wadenoijen kwam Piet Saaman in balbezit na een pass van Van Ooijen en scoorde 0 - 2. Alem hield het overwicht en kwam als winnaar uit de strijd.

Alem - FC Drunen                             1 – 1               20 februari 2000

In de eerste helft was het vooral de ploeg uit Drunen die de eerste viool speelde. Alem speelde onrustig. De passing was matig verzorgt, wat al na acht minuten in een 0 - 1 achterstand voor Alem resulteerde (treffer van Dennis de Visser). Na de thee schoot de thuisclub pas uit de startblokken en liet Arnold van Ooijen al na drie minuten de gelijkmaker voor Alem aantekenen: 1 - 1. Bij deze gelijke stand bleef het.

FC Drunen - Alem                             0 – 3               27 februari 2000

Welgeteld 59 minuten moesten FC Drunen en Alem nog afwerken (eerder werd dit duel na 31 minuten gestaakt). Het resterende kwartiertje voor de rust was helemaal voor Alem dat Niek van Lent en Patrick van Boxtel in de 35e en 44e minuut zag scoren. Aan het tweede doelpunt zat een luchtje, omdat voorafgaand aan de treffer Dennis Visser door een Alem-verdediger tegen de grond was gewerkt. Na de rust was het spel gezapig. De 0 - 3 van Wilbert van Boxtel in de 86e minuut was het enige wapenfeit.

Ophemert - Alem                              1 – 0               12 maart 2000

Trainer Hans Kraay kon na afloop niets anders dan een pluim uitdelen aan de tegenstander. Volgens de ex-prof en huidige trainer van Ophemert was Alem de enige ploeg die de drie punten verdiende. Het lot besliste echter anders, want na een partij waarin de bezoekers de lakens uitdeelden, ging de thuisploeg met de overwinning aan de haal. In een partij waarbij de toeschouwers niet op het puntje van hun stoel hoefde te zitten, maakte Alem de dienst uit maar verzuimde het de opgelegde kansen te verzilveren. Nico Gradissen deed dat tien minuten voor tijd wel toen hij na een lange trap vanuit de defensie vrij voor de keeper kwam en afrondde:      1 - 0. het bleek de winnende treffer.

Alem - Zaltbommel                           2 – 2               19 maart 2000

Op sportpark De Oude Maas vielen vier doelpunten, maar afgezien van de treffers viel er verder weinig te genieten. Alem begon veel te slap aan het duel en kreeg daarvoor in de 20e minuut de rekening gepresenteerd toen Max Verlouw 0 - 1 maakte. Dankzij een vermeende handsbal (vijf minuten voor rust) kon Piet Saaman de 1 - 1 aantekenen. In de tweede helft werd met meer bezieling gespeeld maar ook in deze 45 minuten werden de twee resterende treffers broedelijk gedeeld. Zaltbommel-doelman Nelis Heesbeen maakte in de 75e minuut uit een strafschop 1 - 2. Jan Valkis redde in de 83e minuut met een rake kopbal (na een voorzet van Arnold van Oyen) het punt voor de thuisploeg: 2 - 2.

Alem - Nieuwkuijk                            2 – 1               26 maart 2000

Alem begon fel en gemotiveerd aan de wedstrijd. Binnen tien minuten waren er twee opgelegde kansen maar Patrick van Boxtel en Piet Saaman misten. Uiteindelijk was het een eigen speler van Nieuwkuijk die in de 21e minuut een voorzet van Piet Saaman langs zijn doelman gleed:     1 - 0. Na onachtzaamheid in de Alem-defensie schoot Nieuwkuijk in de 30e minuut de gelijkmaker in de touwen: 1 - 1. De punten bleven uiteindelijk toch in Alem. In de 70e minuut scoorde Wijgerse de winnende treffer namens de thuisploeg: 2 - 1.

Alem - Rossum                                  1 – 0               09 april 2000

Een onvervalste streekderby zoals Alem - Rossum zal voorlopig tot het verleden behoren, omdat Rossum drie weken geleden kampioen werd. Ondanks dat de titel in de knip zat deed Rossum zijn sportieve plicht door het Alem heel lastig te maken. Alem heeft nog een kans op de nacompetitie en wilde de wedstrijd koste wat kost winnen. De zege ging uiteindelijk ook naar de thuisploeg. Wilbert van Boxtel haalde in de 29e minuut vanaf 35 meter hard uit naar het doel van de tegenstander en zag tot zijn eigen verbazing de bal ook daadwerkelijk in de kruising verdwijnen. Na de rust hadden beide ploegen kansen te over maar het scorebord bleef op 1 - 0 staan in het voordeel van Alem.

Rhelico - Alem                                  2 – 2               16 april 2000

Alem was afhankelijk van de concurrentie, maar moest natuurlijk vol aan de bak tegen Rhelico. Na een half uur keken de bezoekers al tegen een 1 - 0 achterstand aan. Van de Water maakte deze openingstreffer. Twintig minuten na de thee bracht Van Oostrum de thuisploeg op 2 - 0. Van Boxtel en Saaman bezorgden in de 75e en 80e minuut Alem toch nog een punt: 2 - 2. Achteraf bleek dat genoeg voor een plaatsje in de nacompetitie.

Alem - Rhelico                                  0 – 0               23 april 2000

Alem en Rhelico waren in hun eerste nacompetitiewedstrijd niet in staat het net te vinden: 0 - 0. Vorige week troffen beide ploegen elkaar al in hun laatste competitieduel in de 5e klasse F wat toen in 2 - 2 eindigde. Alem speelde toen een dramatisch slechte wedstrijd. Nu pakten men de zaken anders aan en werd Rhelico in de eerste helft onder druk gezet. Patrick van Boxtel miste echter alleen oog in oog met de doelman. Datzelfde overkwam ook Piet Saaman, die ook nog eens een vrije trap op de lat krulde. Rhelico leunde in de tweede helft zwaar op de verdediging, terwijl Alem niet meer in staat was zich nog veel kansen te scheppen.

Ophemert - Alem                              0 – 4               30 april 2000

In de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse won Alem in en tegen Ophemert, met duidelijke cijfers: 0 - 4. Als a.s. zondag Rhelico met niet meer dan vier doelpunten verschil wint van Ophemert promoveert Alem naar de vierde klasse. De bezoekers waren in de eerste helft in het duel tegen Ophemert opermachtig. Al in de 07e minuut scoorde Piet Saaman knap met een hakbal uit een corner van Wilbert van Boxtel de 0 - 1. Patrick van Boxtel maakte met een afstandschot (20e minuut) 0 - 2, waarna Said Kaaovass (22e minuut) na een misverstand in de defensie van de thuisclub de wedstrijd in feite al voortijdig besliste: 0 - 3. Na rust kreeg Ophemert maar ιιn echte kans. In de 75e minuut bracht de lat redding voor Alem. Tien minuten voor tijd bepaalde Said Kaaovass de eindstand op 0 - 4.

Tot grote frustratie eindigde een week later de wedstrijd Rhelico - Ophemert op 5 - 0.

Promotie ging daardoor aan de neus van Alem voorbij.