28-02-1999            Alem - Hedel                                   1 - 2

07-03-1999            Rossum - Alem                                0 - 0

14-03-1999            Alem - Leerdam Sport '55               1 - 1

21-03-1999            Alem - Ophemert                            2 - 1

28-03-1999            BZS - Alem                                      1 - 0

03-04-1999            OVH - Alem                                     2 - 0

05-04-1999            Alem - Wadenoijen                         1 - 1

11-0419-99            Ophemert - Alem                            3 - 1

18-04-1999            Alem - SCZ                                      3 - 4

25-04-1999            Beesd - Alem                                  2 - 1

02-05-1999            Alem - OVH                                     3 - 5

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 1998 - 1999 / 5e KLASSE F

Alem - Rossum                                  2 – 4                       06 september 1998

Het team van Alem speelde in de eerste helft beter dan Rossum en kwam met twee doelpunten van Patrick van Boxtel op een 2 - 0 voorsprong. Toch kon de thuisspelende club niet voorkomen dat Rossum halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd kwam. Door een mooie actie van Sterk kwam Rossum op 2 - 1 en Kerssens scoorde in de 82e minuut de gelijkmaker: 2 - 2. Terwijl de grensrechter van Alem buitenspel vlagde, scoorde Johan Kerssens een paar minuten later de 2 - 3 voor Rossum. De spelers en de grensrechter van Alem protesteerden bij de scheidsrechter en hierdoor werd de wedstrijd voor vijf minuten gestaakt. Tijdens dit oponthoud werd ook de grensrechter van Alem vervangen door de vierde official. In de resterende tijd maakte Rossum-speler Kerssens de laatste treffer en eindigde de strijd in 2 - 4.

Hedel - Alem                                     0 – 0                       13 september 1998

Scheidsrechter Snoek was de beste man op het veld in Hedel. De leidsman floot in de geest van de wedstrijd en anoniem. Voor rust was Alem de iets betere ploeg. De aansluiting tussen middenveld en verdediging klopte echter niet. Vooral in de opbouw was de ploeg te onrustig en miste duidelijk de geblesseerde spelmaker Niek van Lent. Na rust was Hedel sterker. De promovendus beschikte echter over onvoldoende karakter om de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen.

Alem - GVV                                       1 – 1                         20 september 1998

Alem had dik moeten winnen van GVV, dat zowel in de eerste helft als in de tweede helft een speler met rood zag vertrekken. Binnen tien minuten stond de ploeg al 1 - 0 voor door een goal van Henk Wijgerse. GVV speelde echter op het randje en vaak zelfs erover. Alem liet zich daardoor intimideren en slaagde er niet in om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Op slag van rust had GVV 1 - 1 gescoord. Kees-Jan Zwanenberg was met een schot op de lat nog het gevaarlijkst geworden voor Alem.

Buren - Alem                                    0 – 1                       27 september 1998

De winst van Alem bij Buren was dik verdiend. De gasten maakten het zich zelf moeilijk door een groot aantaal kansen om zeep te helpen. Vooral de eerste 30 minuten speelde Alem verzorgd. Snelle combinaties en goed spel over de vleugels. Goals leverde het niet op, wel twee rode kaarten aan de kant van Buren: De eerste in de 30e en de tweede in de 75e minuut. Ook Alem zag een man vertrekken. Na een half uur kreeg Erik van der Putten rood na een grove overtreding. Uiteindelijk was het toch feest door een treffer van Leerintveld in blessuretijd.

Leerdam Sport '55 - Alem                 1 – 2                       04 oktober 1998

Peter van Boxtel en Toine Broekmeulen vielen beiden geblesseerd uit, nadat Alem via Piet Saaman in de 10e minuut op 0 - 1 was gekomen. De omzettingen die volgden, kwamen het spel van Alem niet ten goede. Leerdam Sport '55 buitte dat uit en kwam in de 25e minuut op 1 - 1. Het bleef, vooral van Leerdamse zijde, onvriendelijk. Scheidsrechter Klaassens besloot daarop de wedstrijd tien minuten te staken. Na de hervatting werd het wel rustig. Alem trok drie minuten voor tijd alsnog aan het langste eind door een goal van Theo Leerintveld: 1 - 2.

Wadenoijen - Alem                           2 – 2                      18 oktober 1998

Patrick van Boxtel leek man van de wedstrijd te worden, toen hij in de eerste minuut van de blessuretijd Alem naar 1 - 2 schoot. Zeven minuten later, in de achtste minuut van de blessuretijd, maakte Wadenoijen echter alsnog gelijk. Dat gebeurde na een fout van Alem- keeper Peter van Boxtel die onder een voorzet doorging. Het was de tweede keer dat Wadenoijen terugkwam van een achterstand. Voor rust had Patrick van Boxtel zijn ploeg ook al op voorsprong gezet. Wadenoijen ging echter opportunistisch spelen met veel hoge ballen voor de goal. Daar had Alem geen antwoord op. In de 75e minuut kwam Wadenoijen voor het eerst langszij.

SCZ -  Alem                                       5 – 2                       08 november 1998

Alem speelde een goede, verzorgde wedstrijd bij SCZ. Vanaf de eerste minuut zette de gasten de koploper onder druk. SCZ wist slechts vijf maal onder die druk uit te komen, maar scoorde wel uit al die aanvallen. Ruststand was 1 - 0. In de 65e minuut wist Alem zelfs een 3 - 0 achterstand op te halen tot 3 - 2 (treffer van Van Lent en een eigen doelpunt SCZ). Maar waar de gasten steeds aanvallender gingen spelen, bleef SCZ vertrouwen op de dodelijke counter en sloeg nog twee maal toe: 5 - 2

GVV - Alem                                       3 – 3                       13 december 1998

Alem combineerde voor rust gemakkelijk en zette GVV op eigen helft vast. In de 30e minuut legde Henk Wijgerse de bal tussen de GVV-verdediging de keeper, waardoor Wilbert van Boxtel een vrije doortocht had. Vijf minuten later werd het zelfs 0 - 2 door Patrick van Boxtel. Op slag van rust scoorde GVV tegen: 1 - 2. Dat was de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg schakelde over op lange ballen en zette daarmee Alem, dat een kopsterke verdediger mist, onder druk. Tussen de 55e minuut en de 60e minuut boog de ploeg uit Geldermalsen de achterstand om in een 3 - 2 voorsprong. In de blessuretijd scoorde Leerintveld uit een scrimmage de niet meer verwachtte gelijkmaker: 3 - 3.

Alem - BZS                                        3 – 2                        20 december 1998

Alem is er tegen BZS eindelijk in geslaagd om een ruime voorsprong vast te houden. Toch was het verschil voor voor en na rust weer groot. Voor rust een uitstekend spelende ploeg die de tegenstander wegtikte, na rust was er paniekvoetbal. De eerste twee goals van Mark Willemen en Patrick van Boxtel waren treffers uit het boekje. Rene van Boxtel tekende na een solo voor  3 - 0. De tweede helft was nog geen tien seconden oud of BZS kwam terug tot 3 - 1.  Even leek het weer mis te gaan voor Alem. Zeker toen BZS in de 90e minuut op 3 - 2. Maar ditmaal hield de ploeg stand tijdens de blessuretijd.

Alem - Buren                                    3 – 1                      24 januari 1999

Alem had tegen het laag geklasseerde Buren alleen moeite met het fysieke spelletje van die ploeg. De spitsen Wilbert van Boxtel en Niek van Lent zaten stevig in de tang, waardoor de thuisploeg het van het middenveld moest hebben. In de 40e minuut kreeg diezelfde Van Lent de beste mogelijkheid voor rust. Na een solo van Patrick van Boxtel werd de bal van de lijn gehaald, de rebound kwam voor de voeten van Van Lent, die omhaalde, maar de binnenkant van de paal trof. Na de 0 - 1 in de 50e minuut verhoogde Alem het tempo. Via Rene van Boxtel en twee keer Erik van der Putten, die een sterke wedstrijd speelde, haalde de thuisploeg de drie punten alsnog binnen: 3 - 1.

Alem - Beesd                                    1 – 1                      21 februari 1999

Alem kwam gisteren niet voorbij het laaggeklasseerde Beesd. Op eigen veld bleef de thuisploeg steken op 1 - 1. Vooral voor rust was Alem slecht. De thuisploeg speelde zonder inzet en knokte meer tegen zichzelf en de wind dan tegen Beesd, dat vrijuit kon voetballen. In de 22e minuut kwam Alem wel op voorsprong, maar het had door een eigen goal van Beesd voor nodig. Tien minuten later was het weer gelijk. Na rust kon Alem wel door drukken en creeerde een aantal goede kansen. Peter van Boxtel, Kees-Jan Zwanenberg en Wilbert van Boxtel waren echter niet scherp genoeg. Beesd stelde daar in de 80e minuut alleen een vrije trap tegenover die op de lat belandde. Van het goede combinatiespel van Alem van voor de lange winterstop was weer terug te zien. Bij winst was de ploeg in verliespunten op de tweede plaats gekomen.

Alem - Hedel                                     1 – 2                      28 februari 1999

Hedel kwam in de eerste minuut al op voorsprong door een benutte strafschop van Robert Tiebosch. Hij bestrafte daarmee de onoplettend af in de verdediging van Alem, dat toch de hele wedstrijd mak acteerde. Na rust ging Alem op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg, kort nadat Theo Leerintveld en Wilbert van Boxtel waren ingevallen, de 0 - 2 om de oren van Rene Breedbart. Vijf minuten later bracht Leerintveld zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1 - 2. Een minuut voor tijd had hij zelfs de gelijkmaker binnen moeten tikken uit een scrimmage, maar van dichtbij raakte de spits eerst de paal en schoot in de rebound naast.

Rossum - Alem                                  0 – 0                     07 maart 1999

Rossum tegen Alem was een echte derby: wel spannend maar niet goed. Beide ploegen hadden moeite om uitgespeelde kansen te cre๋ren waardoor er weinig gebeurde voor de goal. Alem had lange tijd het betere van het spel maar de gasten missen al geruime tijd Piet Saaman en gebruikten Theo Leerintveld slechts als pinchhitter waardoor de ploeg scherpte voor de goal mist.

Alem - Leerdam Sport '55                 1 – 1                     14 maart 1999

Probleem bij Alem is dit seizoen het afmaken. Tegen Leerdam Sport '55 was dat niet anders. De eerste helft kreeg de thuisploeg zeker drie goede kansen, maar alleen Niek van Lent wist in de 30e minuut het net te vinden: 1 - 0. Na de rust ging Alem verkrampter voetballen uit angst voor de gelijkmaker. Eric van Putten en Piet Saaman (die eindelijk weer fit was), kregen nog wel goede kansen maar beiden waren alleen voor de keeper te ego๏stisch, terwijl een medespeler naast hun liep. In de laatste minuut kreeg Alem dan ook de rekening gepresenteerd: 1 - 1

Alem - Ophemert                              2 – 1                       21 maart 1999

Bij Alem begint het een eentonig verhaal te worden: goed spel, weinig goals. Tegen de bezoekers uit Ophemert domineerde het team vanaf het begin, al kwam het in de 05e minuut wel met 0 - 1 achter. Na rust was het Erik van der Putten die uit een scrimmage de gelijkmaker scoorde in de 60e minuut: 1 - 1. Piet Saaman bezorgde zijn ploeg in de 88e minuut via een benutte strafschop de verdiende overwinning: 2 - 1.

BZS - Alem                                        1 – 0                       28 maart 1999

Bij Alem zijn alle ogen gericht op Piet Saaman. De trefzekere spits moet de ploeg van een complex verlossen: zeer moeilijk scoren. Saaman speelt alweer een paar wedstrijden mee, maar mist de scherpte nog van voor zijn langdurige blessure. Bij BZS mistte de ploeg bovendien Theo Leerintveld en Niek van Lent door blessures. Naast Saaman zijn dat de andere twee makkelijk scorende spelers. Doelpunten maken was daarmee wederom het probleem. Alem begon sterk, overspeelde BZS, maar wist het net niet te vinden. Kees-Jan Zwanenberg was er het dichtst bij, maar hij raakte de paal. Na de 1 - 0 van BZS (35e minuut), uit een zeer scherpe counter, knapte er iets bij Alem en kwamen de gasten niet meer in de wedstrijd.

OVH - Alem                                       2- 0                         03 april 1999

Alem speelde op deze zaterdag voor pasen een zeer zwakke wedstrijd in Den Bosch tegen OVH. In de eerste helft werd er niet gescoord, waardoor met 0 - 0 werd gerust. Na de pauze ging het mis voor Alem. In de 55e minuut viel de 1 - 0 voor OVH. Via een benutte strafschop in de 70e minuut kwam de 2 - 0 eindstand op het scorebord.

Alem - Wadenoijen                           1 – 1                       05 april 1999

Alem herstelde zich tegen Wadenoijen van de off-day van zaterdag. Toen miste de ploeg werklust. Gisteren was die er wel. Toch kwam Alem binnen tien minuten al met 0 - 1 achter en liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Na precies een half uur spelen schoot Patrick van Boxtel (na een schitterende solo) de 1 - 1 binnen. Alem ging in de tweede helft op jacht naar meer, maar wist niet meer te scoren.

Ophemert - Alem                              3 – 1                       11 april 1999

Bij Ophemert tegen Alem was er maar ้้n ploeg die aanspraak mocht maken op de zege: Alem. Maar de spitsen Piet Saaman en Wilbert van Boxtel zijn de laatste weken hopeloos uit vorm. Al na vijf minuten stond Alem met 1 - 0 achter. Na een uur spelen werd de achterstand van Alem verdubbeld: 2 - 0. Saaman wist in de 75e minuut uit een scrimmage nog wel het net te vinden: 2 - 1. Maar zijn treffer was niet genoeg om de drie countergoals van Ophemert ongedaan te maken, want in de 86e minuut werd het 3 - 1.

Alem - SCZ                                        3 – 4                       18 april 1999

Alem verspeelde de winst gisteren in vijf minuten. Tussen de 25e en 30e minuut liep SCZ uit van 0 - 1 naar 0 - 4. Kort voor rust kwam Alem terug via Patrick van Boxtel: 1 - 4. Na de thee stroopte de ploeg de mouwen op en knokte zich door doelpunten van Piet Saaman en opnieuw Van Boxtel naar 3 - 4. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Jan Valkis raakte vlak voor tijd de binnenkant van de paal en Theo Leerintveld schoot over.

Beesd - Alem                                    2 – 1                        25 april 1999

Het met veel meer bezieling voetballende Beesd verdiende de overwinning tegen het technisch betere Alem. De Alemmers kwam dankzij een eigen doelpunt nog wel op 0 - 1, maar moesten later toch de prijs betalen voor hun matige wedstrijdmentaliteit. Door treffers in de 25e en 40e minuut was de stand bij rust 2 - 1 voor de thuisploeg. Alem had nog wel pech toen de doelman van Beesd een mooi schot van Niek van Lent uit de kruising haalde. Het reeds gedegradeerde Beesd pakte zodoende een knappe overwinning.

Alem - OVH                                       3 – 5                          02 mei 1999

Lange tijd zag het er naar uit dat OVH de laatste kans op deelname aan de nacompetitie liet liggen. Alem, dat na de winterstop slechts zeven punten pakte, was voor rust heer en meester. Door goals van Piet Saaman, Kees-Jan Zwanenberg en Patrick van Boxtel stond de thuisploeg na 50 minuten zelfs met 3 - 1 voor. Na de 3 - 2 (een dubieuze penalty), kon Alem de druk van OVH niet langer aan en verloor alsnog met 3 - 5.