18-01-1998            Ophemert - Alem                0 - 0

08-02-1998            Alem - Waalkanters            7 - 1

15-02-1998            Haarsteeg - Alem                0 - 1

01-03-1998            Alem - Haarsteeg                2 - 2

15-03-1998            Wadenoijen - Alem             0 - 0

22-03-1998            Alem - RKVSC                     2 - 0

29-03-1998            FC Engelen - Alem              1 - 0

05-04-1998            Beesd - Alem                      2 - 0

13-04-1998            RKTVC - Alem                     5 - 2

19-04-1998            Alem - BZS                          6 - 1

26-04-1998            Alem - Buren                       7 - 1

WEDSTRIJDVERSLAGEN ALEM SEIZOEN 1997 - 1998 / 5e KLASSE F

Alem - Ophemert                  3 - 0                                               07 september 1997

Afgelopen week nog verloor Alem met dezelfde cijfers van Ophemert in het bekertoernooi. Nu werden de rollen in de eerste competitiewedstrijd echter omgedraaid. Na een gelijkopgaande eerste helft scoorde Saaman in de 48e minuut de openingstreffer: 1 - 0. Ophemert ging verder van het doel spelen, waardoor Alem de ruimte kreeg en verder kon uitlopen. Saaman bracht in de 65e minuut de 2 - 0 op het scorebord. In de 90e en laatste minuut was het Valkis die voor een 3 - 0 eindstand zorgde.

GVV - Alem                           2 - 2                                               14 september 1997

Alem kwam in de eerste helft door een benutte strafschop van Dekkers op een 0 – 1 voorsprong (37e minuut). In de tweede helft was Alem een klasse beter als GVV maar scoorde pas in de 87e minuut de 0 - 2 via Piet Saaman. Hierna liet men de teugels te gemakkelijk vieren. In de blessuretijd scoorde GVV totaal onverwachts twee doelpunten en bracht de eindstand op 2 - 2. Alem had deze wedstrijd moeten winnen.

Alem - RKTVC                       0 - 2                                               21 september 1997

Alem en tegenstander RKTVC bleven in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Ruststand was dan ook 0 - 0. Na de pauze faalde Alem echter collectief. Binnen zeven minuten maakte RKTVC twee treffers. Deze vielen in de 48e en 52e minuut waardoor de stand op 0 - 2 kwam. Waarna de wedstrijd op slot ging. Gaandeweg de tweede helft krabbelde Alem overeind, maar kwam niet tot scoren.

RKVSC - Alem                       0 - 2                                               28 september 1997

Van meet af aan was Alem sterker dan de thuisploeg. Al in de 08e minuut scoorde Piet Saaman 0 - 1. Daarna verzuimde Alem verder afstand te nemen. In de tweede helft kwam RKVSC sterk opzetten. Maar het grote overwicht leidde niet tot kansen, omdat Alem de voorsprong bekwaam verdedigde. In de slotfase ging RKVSC nog verder naar voren toe spelen. Twee minuten voor tijd kon Alem uitbreken en de overwinning veilig stellen: 0 - 2.

Alem - FC Engelen                1 - 4                                                    05 oktober 1997

In de 5e klasse F was FC Engelen een stuk voortvarender in het benutten van de kansen dan Alem. Spits Korthals van de bezoekers was erg scherp en tekende voor drie van de vier doelpunten van FC Engelen. Bij de stand 1 - 3 kreeg hij nog een goede mogelijkheid, maar deze wist hij niet te benutten. Enkele minuten voor het einde trof hij wel het doel en tekende voor de 1 - 4 eindstand.

Scoreverloop:

20e minuut 0 - 1 Korthals,

60 minuut 0 - 2 Korthals,

64e minuut 1 - 2 Saaman,

70e minuut 1 - 3 Van Rixel,

88e minuut 1 - 4 Korthals.

Waalkanters - Alem              1 - 2                                                    12 oktober 1997

Alem won nipt van Waalkanters. Het grote manco is dat de spitsen vrij weinig scoren. In deze wedstrijd tegen Waalkanters was Alem duidelijk de beste ploeg maar desondanks viel de zege maar nipt uit. De stand bij rust was zelfs nog 0 - 0. In de 50e minuut bracht Niek van Lent Alem op een 0 - 1 voorsprong. Tien minuten later in de 60e minuut wist Waalkanters de gelijkmaker te scoren: 1 - 1. In de 75e minuut bezorgde Niek van Lent de ploeg uit Alem drie punten: 1 - 2.

BZS - Alem                            0 - 0                                                02 november 1997

De thuiswedstrijd van Alem vorige week tegen Haarsteeg werd afgelast. Nu wist Alem koploper BZS de eerste punten af te snoepen. Toch was het gelijkespel voor BZS voldoende om de eerste periodetitel te winnen in 5F. Van te voren zou Alem getekend hebben voor een gelijkspel, maar achteraf bleken drie punten ook tot de mogelijkheden te behoren. De verhoudingen in het veld waren de hele wedstrijd gelijkopgaand maar in de laatste tien minuten was Alem een paar keer heel dicht bij de volle winst.

Alem - Wadenoijen               4 - 1                                                09 november 1997

Wadenoijen was een zeer zwakke tegenstander. Na negen minuten spelen stond het reeds 2 - 0. Na rust liep Alem uit naar een 4 - 0 voorsprong. Waarna Wadenoijen vijf minuten voor uit een strafschop de 4 - 1 eindstand op het scorebord bracht.

04e minuut 1 - 0 Saaman,

09e minuut 2 - 0 Saaman,

60e minuut 3 - 0 Valkis,

75e minuut 4 - 0 Valkis,

85e minuut (str.) 4 - 1.

Alem - Beesd                        2 - 1                                                16 november 1997

Alem trof in Beesd een moeilijk te bestrijden tegenstander. Beesd speelde agressief en stoorde vroeg in de opbouw wat Alem de nodige moeilijkheden opleverde. De stand bij rust was 0 - 0. De tweede helft was kwalitatief minder maar gaf meer strijd te zien. Een kwartier voor tijd brak Piet Saaman de score open: 1 - 0. Amper twee minuten later was de stand weer in evenwicht:   1 - 1. Pas in de slotseconde stelde Alem de zege via Henk Wijgerse veilig: 2 - 1.

Buren - Alem                        3 - 1                                                23 november 1997

Alem blameerde zich in en tegen Buren. De thuisclub uit Buren kwam er in de eerste helft niet aan te pas maar Alem scoorde niet. Ruststand 0 - 0. Buren nam na een uitval in de 60e minuut zelfs met 1 - 0 de leiding. Door Steenbekkers kwam Alem in de 70e minuut weer gelijk: 1 - 1. Omdat de verdediging van Alem een ''off-day'' had kon Buren uit twee uitvallen in de 80e en 90e  minuut de volle winst grijpen: 2 - 1 en 3 - 1.

Alem - GVV                           2 - 2                                                07 december 1997

Alem begon goed aan de wedstrijd tegen middenmoter GVV. Al in de 10e minuut wist Zwanenberg de score te openen: 1 - 0. Vreemd genoeg verzwakte de ploeg hierna en moest twee treffers toestaan van GVV in de 15e en 16e minuut waardoor de stand op 1 - 2 kwam. Gaandeweg de eerste helft vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd wat leidde tot een treffer van Wijgerse kort voor de pauze: 2 - 2. In het tweede bedrijf was Alem heer en meester, maar deed zichzelf te kort door niet meer te scoren.

Ophemert - Alem                  0 - 0                                                     18 januari 1998

Alem speelde in deze inhaalwedstrijd tegen Ophemert met 0 - 0 gelijk. Dit was de eerste competitiewedstrijd in het kalenderjaar 1998. Ophemert promoveerde vorig jaar uit de 6e klasse, en zal dit seizoen tegen degradatie moeten vechten. Alem heeft nog hoop op nacompetitie. Alem was niet in staat een overwinning uit Ophemert weg te slepen. De beide ploegen hielden elkaar in een matige wedstrijd op gelijke hoogte. De redelijk sportieve wedstrijd verdiende geen winnaar.

Alem - Waalkanters              7 - 1                                                    08 februari 1998

Alem kende geen problemen met Waalkanters. Via twee snelle treffers van Saaman en een treffer van Van Lent kon Alem met een gerust hart thee gaan drinken (3 - 0). Het eenzijdige  duel zette zich in het tweede bedrijf voort. Alem liep vlot uit naar een ruime 7 - 1 overwinning. Scoreverloop:

7 - 1 Steenbekkers.

Haarsteeg - Alem                  0 - 1                                                    15 februari 1998

De wedstrijd leverde een leuke strijd op, waarbij de beste kansen voor de thuisclub waren. De voorhoede van Haarsteeg bleek niet slagvaardig. Zestien minuten voor tijd bewees spits Saaman zijn waarde voor Alem weer eens. Uit een afgeslagen aanval pikte hij de bal op en schoot vanaf 20 meter de bal snoeihard in de touwen: 0 - 1.

Alem - Haarsteeg                  2 - 2                                                       01 maart 1998

Alem was in de eerste helft beduidend beter als tegenstander Haarsteeg. Kansen kreeg de ploeg wel, maar alleen Rene van Boxtel verzilverde er een in de 30e minuut: 1 - 0. In het tweede bedrijf ging de strijd gelijk op en kwam er kansen over en weer. De doelman van Alem verrichtte veel goed werk. Vijf minuten voor tijd scoorde Piet Saaman 2 - 0 en leek de wedstrijd beslist. Niets was minder waar. In blessuretijd scoorde Damen voor Haarsteeg 2 - 1. Waarna Klein Holkenborg zelfs de gelijkmaker nog op het bord bracht in Alem: 2 - 2.

Wadenoijen - Alem               0 - 0                                                       15 maart 1998

Alem stond bovenaan voor de derde periodetitel. Dit was echter niet terug te zien in de wedstrijd. Tegen het laaggeklasseerde Wadenoijen speelde Alem waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van het seizoen. In het hele duel kreeg het slechts twee kansen om te scoren. Het bleef 0 - 0.

Alem - RKVSC                       2 - 0                                                       22 maart 1998

De wedstrijd tussen Alem en RKVSC was van groot belang voor beide ploegen. Alem strijdt nog voor de periodetitel terwijl RKVSC degradatie naderbij ziet komen. Alem kwam al na vijf minuten aan de leiding. Na een overtreding gaf de scheidsrechter een strafschop die Piet Saaman benutte: 1 - 0. De wedstrijd was verder een om snel te vergeten. Beiden ploegen werkten hard, maar het voetbal bleef van bedenkelijk nivo. Een tweede strafschop, benut door wederom Piet Saaman zorgde vijf minuten voor tijd voor 2 - 0. Dat was de genadeslag voor RKVSC.

FC Engelen - Alem                1 - 0                                                       29 maart 1998

FC Engelen kon in deze wedstrijd kampioen worden als het wist te winnen en concurrent BZS punten morste. FC Engelen ging gemotiveerd van start en was in de eerste helft beduidend sterker als Alem. In de laatste minuut van de eerste helft tilkte Van de Meijden de bal binnen:    1 - 0. In de tweede helt draaide Alem de rollen om en oefende druk uit op het Engelense doel. De verdediging bleef met hangen en wurgen overeind zodat de 1 - 0 gehandhaaft bleef.

Beesd - Alem                        2 - 0                                                         05 april 1998

Alem trof in Beesd een tegenstander die tegen degradatie vecht. De thuisploeg trok fel van leer en scoorde in de 35e minuut 1 - 0. Alem dat te slap speelde liet zich keer op keer aftroeven in de persoonlijke duels. In de tweede helft kwam er in het spelbeeld weinig verandering. Degradatieklant Beesd deelde de lakens uit terwijl Alem toekeek. In de slotfase besliste Beesd definitief de wedstrijd. In de 88e minuut scoorde het 2 - 0. Alem vergooide door de nederlaag de kansen voor de laatste periode.

RKTVC -Alem                        5 - 2                                                         13 april 1998

RKTVC scoorde in het eerste kwartier twee treffers, en nam dus al snel een 2 – 0 voorsprong. Deze snelle treffers had Alem aan zichzelf te wijten. De ploeg was met een slappe instelling het veld ingegaan maar liet zich niet overspelen. In de 19e minuut rondde Patrick van Boxtel fraai af: 2 - 1. Na de hervatting scoorde RKTVC 3 - 1. Vanaf de elfmeterstip scoore Piet Saaman 3 - 2. In de slotfase moest Alem het hoofd nog diep buigen. In de 80e minuut scoorde RKTVC 4 - 2 om daar in de slotfase nog een treffer aan toe te voegen: 5 - 2.

Alem - BZS                            6 - 1                                                         19 april 1998

Alem speelde een sterke wedstrijd tegen BZS. In de eerste helft boden de gasten nog goed tegenstand maar konden treffers van Saaman en Brekelmans niet voorkomen. Na rust liep Alem uit naar een ruime 6 - 1 overwinning.

88e minuut 6 - 1 Saaman.

Alem - Buren                        7 - 1                                                         26 april 1998

Alem dat in de laatste fase van de competitie een geweldige inhaalslag deed, eindigde uiteindelijk keurig op de vierde plaats. Echter: de ploeg pakte geen enkele prijs. In het duel tegen Buren waren Patrick van Boxtel en Piet Saaman weer eens goed op dreef. Beiden scoorden drie treffers.

02e minuut 1 - 0 Van Boxtel,

45e minuut 2 - 0 Zwanenburg,

55e minuut 3 - 0 Saaman,

60e minuut 4 - 0 Saaman,

65e minuut 5 - 0 Van Boxtel,

70e minuut 5 - 1 (str),

75e minuut 6 - 1 Van Boxtel,

80e minuut 7 - 1 Saaman.