Overige verslagen 3C

Zondag 17 Maart 2024

Haarsteeg – Real Lunet 4-0 (1-0)

20. Rick van Mil (Haarsteeg) 1-0, 58. e.d. (Haarsteeg) 2-0, 70. Teun Stoutjesdijk (Haarsteeg) 3-0, 80. Teun Stoutjesdijk (Haarsteeg) 4-0.

Jelle Hakkert, trainer van Haarsteeg, werd opgezadeld met heel veel personele problemen. ,,Ik heb het opgelost met spelers van het tweede en drie jongens van de A-jeugd. Eentje startte in de basis, twee op de bank.” Teun Stoutjesdijk kwam er in 65e minuut vanaf, mocht debuteren in het vlaggenschip. Een debuut om van te watertanden, want binnen een kwartier had de 17-jarige voetballer twee keer de netten laten bollen.
,,Het is weer hetzelfde ritueel”, zegt Hanky Laetemia van Real Lunet. ,,Het gaat gewoon te makkelijk. De 2-0 krijgen we te makkelijk tegen, de 3-0 gaat weer veel te simpel. Het blijft dweilen met de kraan open, helaas.”

Nooit Gedacht – Nieuwkuijk 0-2 (0-0)

66. John van Dommelen (Nieuwkuijk) 0-1, 89. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 0-2.

Op een moeilijk bespeelbaar veld boekte de koploper een overtuigende overwinning. ,,Zowel in de eerste als tweede helft waren we stuk sterker”, vond trainer Ronny Everaerts, ,,al duurde het wel lang voordat we dat in doelpunt uitdrukten. Die eerste van John mocht er zijn, na een prachtige aanval.” Toen Milan van Esch binnen de zestien werd gevloerd, maakte Brent de Wijs vanaf de strafschopstip een einde aan de illusies van de thuisclub.
,,We hebben terecht verloren van een goede ploeg”, zegt Henry van der Linden van Nooit Gedacht. Hoe gaat Nooit Gedacht de rest van het seizoen tegemoet? ,,We moeten reëel zijn: het is acht punten naar een veilige plek. Dan moet je rekening houden met nacompetitie, maar we geven nooit op. In deze competitie is alles mogelijk.”

Nooit Gedacht weerde zich kranig tegen de koploper Nieuwkuijk in eigen huis. Nieuwkuijk kreeg in de eerste helft een grote kans. Keeper Luuk Bijveld stopte die inzet. Namens Nooit Gedacht raakte Wouter Bijveld in de 43e minuut de binnenkant van allebei de palen. De druk van Nieuwkuijk wordt in de 66e minuut Nooit Gedacht te machtig. Na balverlies stond de restverdediging niet goed. Trainer Henry van der Linden ging daarna meer risico’s nemen. “Daarna aanvallender gaan spelen maar onze uitdaging blijft de laatste bal dus heel gevaarlijk werden we helaas ook niet. Uit verre ingooien krijgen we nog wel twee goede mogelijkheden. Ons veld helpt ook niet mee om goed te kunnen voetballen.” Op het slechte veld krijgt Nieuwkuijk in de 93e minuut een penalty. De 0-2 vormt de nekslag voor Nooit Gedacht. Ondanks de nederlaag weigert Nooit Gedacht de handdoek in de ring te gooien. “De intensiteit was goed tegen de koploper en daar kunnen we iets mee richting de komende wedstrijden”, zegt Van der Linden. Nooit Gedacht staat nu nog steeds twaalfde. Het gat met de ploegen boven de streep is negen punten.

DSC – RKDVC 1-1 (1-1)

38. Wessel Theuwis (DSC) 1-0, 44. Damian van Bijnen (RKDVC) 1-1.

Afgelopen dinsdag is de selectie van RKDVC gaan bowlen om het succes van het behalen van de periodetitel nog eens te vieren. Maar de Drunenaren hadden al een ander stipje aan de horizon ontwaard: zo doorgaan – al elf wedstrijden ongeslagen -, dan kunnen we het koploper Nieuwkuijk nog lastig maken. ,,Hadden we deze wedstrijd wel moeten winnen, natuurlijk”, zegt trainer Jasper Koole. ,,Die kans hebben we gehad, maar Pim van Hulten miste in de 75e minuut een strafschop. Dat gebeurt onze topschutter bijna nooit.”
DSC kwam op voorsprong tegen RKDVC. ,,Maar na onze goal nam Drunen het initiatief over”, zegt Robin Verheijden van DSC. ,,We wilden met een voorsprong de rust in, maar dat lukte helaas niet. In de tweede helft was Drunen beter. Er vielen wel veel kaarten en we kregen een penalty tegen, maar onze keeper Jordy Grandia pakte hem goed. Over de hele wedstrijd is 1-1 een terecht resultaat.”

SCG’18 - Helvoirt 3-0 (3-0)

05. Daan Voets (SCG’18) 1-0, 20. Pim van Erp (SCG’18) 2-0, 44. Stan van Rooij (SCG’18) 3-0.

,,Het ging in de eerste helft niet volgens plan. Waar we voor kwamen, lukte niet en dus gingen na de 1-0 de koppies hangen”, zegt Harm van Hal van Helvoirt. ,,Toen viel op slag van rust ook nog de 3-0 uit een strafschop. We gingen met een kater de rust in. Verder hebben we nooit echt aanspraak kunnen maken op een resultaat.”
,,Alles kwam in de eerste helft al bovendrijven”, oordeelt John Meijs van SCG’18. ,,Zo’n vroege goal geeft zelfvertrouwen. Dan ga je vanzelf wat vrijer voetballen. We hebben verder weinig weggegeven tegen Helvoirt.”

DBN’22 - EVVC 2-6 (0-3)

06. Gerwin van den Boom (EVVC) 0-1, 26. Nard Steenbergen (EVVC) 0-2, 39. Nard Steenbergen (EVVC) 0-3, 46. Jordi Gutte (DBN'22) 1-3, 53. Nard Steenbergen (EVVC) 1-4 70. Youssef Johri (DBN'22) 2-4, 78. Gerwin van den Boom (EVVC) 2-5, 85. Guus van de Rijt (EVVC) 2-6.

,,Voor rust was het niet goed, maar na rust kwamen we goed uit de startblokken”, vertelt Kevin van Zijl van DBN’22. ,,Uiteindelijk hebben we terecht verloren, maar in de tweede helft hadden we een goede fase. Dat vond ik positief om te zien. Dat biedt perspectief.”
EVVC-oefenmeester Ramon van Rixtel was niet te spreken na de wedstrijd tegen DBN. ,,In de rust hebben we het uitgebreid gehad over het schoon houden van ons doel, maar dat is niet gelukt’’, zegt hij. ,,Daar baal ik wel van. Voor rust staan we met 0-3 voor en krijgen we meer dan genoeg kansen om de wedstrijd op slot te gooien.” Nard van Steenbergen scoorde tweemaal en verdiend daarom volgens de trainer de complimenten. ,,Die jongen doet iedere wedstrijd zijn best, maar is vaak nog wat ongelukkig. Vandaag waren de ijzers wel heet.”
In de rust volgde dus de waarschuwing voor een schoon doel. ,,Een minuut later was het al kassa, dus dan zijn we nog niet solide genoeg in de verdediging.” De score ging tot die pin de tweede helft op en neer, maar werd uiteindelijk beslist door een benutte strafschop van Gerwin van den Boom.

EVVC zakte door mindere resultaten de afgelopen periode af naar de zevende plek. Uit in Den Bosch tegen DBN’22 werd er vertrouwen getankt. Gerwin van den Boom opende na zes minuten de rekening op aangeven van Rob van Dijk. Nard Steenbergen maakte de 2-0 en 3-0 in de 26e en 39e minuut. Trainer Ramon van Rixtel heeft lovende woorden voor Nard. “Die jongen werkt iedere wedstrijd maar is vaak nog wat ongelukkig. Vandaag waren de ijzers heet en wist hij het net te vinden.” Met 0-3 ging EVVC dus comfortabel de rust in. De waarschuwing van de technische staf was om DBN niet terug te laten komen in de partij. Na één minuut in de tweede helft viel alleen de 1-3. Steenbergen zette de 1-4 even later op het scorebord. De 2-4 van DBN bracht EVVC weer aan het wankelen. In de 78e minuut viel de bevrijdende 2-5. Guus van den Rijt draaide weg bij zijn directe tegenstander en werd vervolgens onreglementair naar de grond gewerkt. Gerwin van den Boom benutte de pingel. Van den Rijt tekende voor het slotakkoord met de 2-6 op aangeven van Mark van Zoggel. Trainer Van Rixtel was niet helemaal blij. “In de rust hebben we het uitgebreid gehad over het schoon houden van ons doel en dat is niet gelukt. Daar baal ik toch van. Dan zijn we nog niet solide genoeg in het verdedigen. Dit zijn fijne punten voor ons die welkom zijn.” Volgende week wacht voor EVVC de uitwedstrijd tegen DSC.

Den Dungen - Nulandia 0-0 (0-0).

,,We hebben het maximale gegeven”, oordeelt Kevin van Emmerik van Den Dungen. ,,We gaven 90 minuten lang niks weg. Na rust waren we constant aan de bal en krijgen we wat kansen. We maken alleen wel de foute keuze in die momenten. Nu houden we de tegenstander in leven. Als we dat voortaan anders doen, hebben we fijne middagen.”

Nulandia speelde tegen Den Dungen met 0-0 gelijk. Volgens trainer Giovanni Henskens was het een terechte uitslag. “Verdedigend gezien hadden we onze zaakjes goed op orde. Aanvallend hebben we Den Dungen niet genoeg pijn gedaan. Beide ploegen creëerden weinig.” Het gat met de streep wordt voor Nulandia vergroot tot tien punten. Met het ene punt heeft Nulandia dertig punten en zakt het naar de zevende plek.

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport