Overige verslagen 3C

Zondag 21 April 2024

Haarsteeg – EVVC 2-0 (0-0)

65. Koen Sleutjes (Haarsteeg) 1-0, 68. Robin van Esch (Haarsteeg) 2-0.

Haarsteeg startte heel aardig, kreeg binnen tien minuten een paar goede kansen. In de 20e minuut werd de wedstrijd stilgelegd toen een Vinkelse speler verkeerd neerkwam en uiteindelijk op de brancard terechtkwam, naar het ziekenhuis. ,,Daarna werd het voetballen er niet beter op bij ons”, vond trainer Jelle Hakkert. ,,Dat we na rust toch het verschil konden maken, had te maken met twee knappe uitbraken. Cruciaal was de 68e minuut. Een doelpunt van EVVC werd wegens buitenspel afgekeurd, meteen daarop sloegen wij toe.”
Binnen twee minuten gaf EVVC de winst weg. Gerwin van de Boom scoorde een aansluitingstreffer namens de ploeg uit Vinkel, maar die werd afgekeurd. ,,We bleven voetballen en kwamen tot veel aanvallen. Daar ben ik blij mee, maar het resultaat is jammer”, vertelt Ramon van Rixtel.

Na een bloedeloze 0-0 tegen SCG’18 hoopte EVVC beter voor de dag te komen uit tegen Haarsteeg. Dat lukte in het eerste kwartier aardig. Jordy Spooren viel wel uit met een blessure in de vijftiende minuut. Rob van Dijk moest even later ook geblesseerd het veld verlaten. Twee onoplettende momenten in de 59e en 60e minuut werden EVVC fataal. Haarsteeg maakte binnen een tijdsbestek van twee minuten de 1-0 en 2-0. Bovendien werd tot overmaat van ramp voor EVVC een vermeend doelpunt van Gerwin van den Boom afgekeurd. Na de 2-0 deed EVVC wat het kon. De eindstand bleef echter intact. Trainer Ramon van Rixtel had gemengde gevoelens over de match. “Deze week hebben we getraind op onze opbouw en daarmee de wil om voetballend tot kansen te komen. Met die gedachte zijn we de wedstrijd in gegaan. Gedurende de wedstrijd lukte het ons steeds beter. Helaas kwamen er een aantal blessures bij. Met Niels van der Doelen en Stan Pennings als vervangers begonnen we goed aan de tweede helft. Helaas krijgen we twee doelpunten tegen.” De trainer was wel tevreden over de voetballende aanvalslust van zijn elftal. Het eerste van EVVC verloor. Er is ander nieuws over overige selectie elftallen. Van Rixtel: “Ons Derde is vandaag kampioen geworden en ons Tweede heeft goede zaken gedaan in hun competitie in de strijd voor het kampioenschap.”

SCG’18 – DSC 0-1 (0-0)

90. Roy van Beurden (DSC) 0-1.

,,Eigenlijk was het een 0-0 wedstrijd waarin een gelijkspel terecht was geweest, maar gelukkig maken wij hem nog”, vertelt Robin Verheijden van DSC. ,,We hadden beide moeite tot kansen te komen, maar wij zijn de gelukkigste geweest.”
,,Gezien de kansen neigde het inderdaad naar 0-0”, vindt John Meijs van SCG’18. ,,We hebben te weinig kunnen afdwingen. We gaan zelf in de fout met een ingooi. Daarna lag het te ver open.”

Margriet – Nieuwkuijk 2-2 (1-2)

10. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 0-1, 23. Brent de Wijs (Nieuwkuijk) 0-2, 43. Joey Schuurmans (Margriet) 1-2, 89. Jorn van Bakel (Margriet) 2-2.

Lijstaanvoerder Nieuwkuijk had voor aanvang van deze topper op papier een voorsprong van zeven punten op Margriet. Voor de ploeg uit Oss telde dus maar één ding: winnen om de druk toch nog een beetje op te voeren. Maar de gasten lieten zien dat ze niet voor niks dé titelfavoriet zijn. Voor de rust werd met aardig combinatievoetbal een dik verdiende 0-2 voorsprong genomen. Een ongelukkige handsbal bracht weer wat hoop bij de aanhang van de Ossenaren, want de pingel werd benut door Joey Schuurmans, die na twintig seizoenen afscheid gaat nemen van het eerste elftal van Margriet.
Die tegentreffer werkte na rust een kwartier lang door bij de koploper. De pas zeventienjarige doelman Rick Baars redde knap na een schot van Schuurmans, nadat hij twee verdedigers het bos in had gestuurd. Daarna herstelde Kuijk zich, kreeg via Milan van Esch, Rick van Buul en invaller Jorg Toebak (de lat), prachtige kansen om het duel te beslissen. Gebeurde, in de slotfase kopte invaller Jorn van Bakel raak.
,,In het begin van de eerste helft hadden we weinig te zeggen. Ons alles-of-niets-voetbal in de tweede helft pakte uiteindelijk goed uit. Nieuwkuijk verdiende misschien meer, maar we hebben op karakter toch een resultaat behaald”, vertelt Maarten van Vugt van Margriet.

Met twaalf punten uit vier wedstrijden behaalde Margriet de maximale score tot nog toe in de derde periode. Koploper Nieuwkuijk stond zeven punten voor op de nummer twee Margriet. Een overwinning van de Osse club zou dus de spanning terug kunnen brengen in 3C. Nieuwkuijk domineerde vanaf het begin. Al snel viel de 0-1 en in de 23e minuut ook de 0-2 uit een strafschop. Margriet-trainer Maarten van Vugt zag de bui al hangen. “Dan denk je ‘het zal toch niet dat we nu worden afgedroogd’.” Margriet groeide langzaam in een spannende wedstrijd. Net voor rust maakte een Nieuwkuijkse speler hands in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Joey Schuurmans. In het tweede bedrijf nam Margriet meer risico’s. Nieuwkuijk kreeg de kansen om de wedstrijd te verzegelen. Keeper Jurre van de Akker bracht een aantal keer redding. Ook de onderkant van de lat hielp Margriet in het zadel. Uit een opportunistische voorzet kreeg Jorn van Bakel dé kans op de 2-2 in de 88e minuut. En hij liet die niet onbenut. Het gelijkspel voelt niet als een gemiste kans maar als een gewonnen punt voor Margriet. Van Vugt: “Voor ons was dit het maximale resultaat. Eén punt hebben we op karakter gewonnen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen RKDVC, we gaan vol voor de derde periode.”

Nulandia – Real Lunet 1-2 (1-2)

03. Michee Shilonga (Real Lunet) 0-1, 26. Thomas de Laat (Nulandia) 1-1, 37. Michee Shilonga (Real Lunet) 1-2.

,,Dit was een collectief falen”, zegt Giovanni Henskens van Nulandia. ,,De scherpte ontbrak zowel voorin als achterin vandaag. We hebben en ondermaats niveau aangetikt en moeten naar onszelf kijken.”
,,We hebben eindelijk weer gewonnen”, zegt Hanky Laetemia van Real Lunet. ,,Het was gewoon goed. Leuk om weer te winnen. We zijn blijven voetballen. De 1-1 gaf ons nieuwe energie. Na rust hebben we heel gedisciplineerd gespeeld en de wedstrijd over de streep getrokken.”

Met pijn, inzet en moeite wist Nulandia vorige week de drie punten tegen hekkensluiter DBN’22 zo uit het vuur te slepen. Het gat met de streep bedraagt acht punten in het voordeel van Nulandia. Deze week was de nummer dertien Real Lunet te gast bij Nulandia. Bij een overwinning zou handhaving zeer dichtbij komen voor Nulandia. Real Lunet begon echter beter aan de partij. In de derde minuut komt de uitploeg al op voorsprong tegen Nulandia. De thuisploeg moest daarna aanvallender voetballen. Op aangeven van Tom van de Ven kopte Thomas de Laat uit een corner de 1-1 binnen. Nulandia kreeg daarna kans na kans om op voorsprong te komen. De bal ging er aan de andere kant wel in. De 1-2 bleek uiteindelijk ook de eindstand. Trainer Giovanni Henskens herkende zijn ploeg niet. “We waren niet scherp in de verdediging. Ik hoop dat we worden wakker geschud door deze vertoning. We hadden niet mogen verliezen tegen deze tegenstander. Het moet beter! Er is alleen geen reden tot paniek.” Het gat met de streep blijft op acht punten staan.

DBN’22 – Nooit Gedacht 2-7 (2-3)

12. Jessy Eerhart (DBN'22) 1-0, 20. Tim Bissels (Nooit Gedacht) 1-1, 21. Relano Bouwmans (DBN'22) 2-1, 32. Wouter Bijveld (Nooit Gedacht) 2-2, 45. Perry van Herpen (Nooit Gedacht) 2-3, 54. Levi Schuurmans 2-4 (Nooit Gedacht), 58. Bob van Iersel 2-5 (Nooit Gedacht), 81. Tim Bissels 2-6 (Nooit Gedacht), 83. Jur van Zandvoort (Nooit Gedacht) 2-7.

,,De 2-4… Daarna hebben we het laten lopen. Er was iets met die 2-4, dat brak mijn spelers mentaal”, zegt Kevin van Zijl van DBN’22. ,,Uiteindelijk is de uitslag niet eens geflatteerd. Nooit Gedacht heeft veel kansen gehad.”
,,Het had echt veel meer kunnen zijn”, klinkt een tevreden, maar kritische Henry van der Linden van Nooit Gedacht. ,,Tuurlijk moet je tevreden zijn. Zo’n winst is goed voor het vertrouwen. Maar in de nacompetitie krijgen we echt niet zo veel kansen. Het moet scherper. Dat heb ik de jongens ook gezegd.”

Nooit Gedacht boekte vorige week voor het eerst sinds begin december een zege. DSC werd met 1-2 verslagen door doelpunten van Ken Bissels en Bob van Iersel. Tegen hekkensluiter DBN’22 moest er opnieuw gewonnen worden. DBN’22 begon beter dan Nooit Gedacht. Een lange bal van de Bosschenaren leidde de 1-0 in de tiende minuut in. Ondanks deze tegenslag veerde Nooit Gedacht op. Tim Bissels maakte de 1-1 in de twintigste minuut. Desondanks gaf Nooit Gedacht vervolgens een penalty en daarmee de 2-0 weg. Wouter Bijveld bracht de roodwitten weer langszij in de 32e minuut. Uit een vrije trap van Bob van Iersel scoorde Perry van Herpen zelfs de 2-3 vlak voor rust. Zo draaide Nooit Gedacht tot tweemaal een achterstand om. DBN leek in de tweede helft op 3-3 te komen. Dat doelpunt werd alleen afgekeurd. Het kantelpunt in de wedstrijd volgde. Levi Schuurmans maakte de belangrijke 2-4 in de 52e minuut. Nooit Gedacht ging daarna door met scoren. Rik van Roosmalen verzorgde de assist op Bob van Iersel in de 58e minuut. Tim Bissels scoorde zijn tweede, de 2-6, in de 81e minuut. Het jonge talent, Jur van Zandvoort, tekende voor de 2-7 in de 83e minuut. Zo boekt Nooit Gedacht zijn tweede zege op rij. Trainer Henry van der Linden was er maar wat blij mee. “Heel leuk voor die jongen uit onze Onder-19 dat hij scoort. We hebben ook weer zeker acht honderd procent kansen om zeep geholpen. Het had wel 2-15 kunnen zijn. De twee overwinningen op rij geven vertrouwen maar straks in de nacompetitie krijgen we niet zoveel kansen.”

Den Dungen – RKDVC 0-3 (0-1)

25. Sam Pietersen (RKDVC) 0-1, 48. Yuri Houtriet (RKDVC) 0-2, 87. Goof van Bokhoven (RKDVC) 0-3.

Goof van Bokhoven, een speler van JO19, heeft al een paar keer in mogen vallen bij RKDVC. Scoren, dat lukte nog niet. Tot deze zondagmiddag. Koud een minuut in het veld, prikte hij zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip tegen de touwen.
Daar hoort ook een ritueel bij, zegt Jasper Koole. ,,Adje Vleermuis. Ga je op je kop staan, benen tegen de muur. Moet je een glas bier leegdrinken, een ploeggenoot giet dat bij je naar binnen.” Helemaal natuurlijk is het niet, het meeste gerstenat zal de maag niet bereiken. ,,Inderdaad”, zegt Koole. ,,Ik heb er zelf ook een keer aan moeten geloven. Het werkt voor geen meter, het meeste bier komt door je neus weer naar buiten.”
,,Het was een mooie pot voor de toeschouwers”, zegt Kevin van Emmerik van Den Dungen. ,,We speelden een goeie pot, maar hadden te veel pech.”

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport